Πιο κοντά οι επόμενες εκλογές. 25 Ιουνίου η πιθανότερη ημερομηνία

Πιο κοντά οι επόμενες εκλογές. 25 Ιουνίου η πιθανότερη ημερομηνία

Στις 25 Ιουνίου φαίνεται ότι θα στηθούν τελικά οι δεύτερες κάλπες με την ενισχυμένη αναλογική αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επισπεύσει όσο περισσότερο μπορεί τις διαδικασίες μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε στις χθεσινές εκλογές. Οι πληροφορίες άλλωστε λένε ότι το είπε ο ίδιος στον Νίκο Ανδρουλάκη όταν ο τελευταίος τον πήρε για να τον συγχαρεί.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την διαδικασία θα λάβει μέσα στην ημέρα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου την οποία  όμως δεν πρόκειται να αξιοποιήσει καθώς δεν πρόκειται να μπει στην συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας. 

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να πάει στις επόμενες κάλπες με τον αέρα του νικητή και έχοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε περιδίνηση. Οι οριστικές αποφάσεις, πάντως, αναμένονται να ληφθούν σήμερα οπότε και ο πρωθυπουργός θα έχει την πρώτη ευρεία μετεκλογική σύσκεψη με τους συνεργάτες του, με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες.

Οι πληροφορίες, λοιπόν λένε ότι θα επιστρέψει την εντολή που θα πάρει για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σχεδόν αμέσως καθώς δεν θα μπει σε καμία συζήτηση με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων. Όπως λένε μάλιστα οι συνεργάτες του δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξαντληθεί το περιθώριο των εννέα ημερών που προβλέπει το Σύνταγμα καθώς με τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει δεν μπορεί να προκύψει καμία κυβέρνηση συνεργασίας. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει στο μήνυμά του προς τους πολίτες ότι θα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα μας, διατηρώντας όμως σταθερή την άποψη του ότι τα μαθηματικά της απλή αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια και τελικά καταλήγουν σε αδιέξοδο.

 
Οι πληροφορίες λένε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει με το γνωστό αφήγημα της αυτοδυναμίας καθώς όπως φάνηκε ήταν ξεκάθαρο και απόλυτα κατανοητό από τους πολίτες. 

Στην ΝΔ επενδύουν, φυσικά και στην εσωστρέφεια που μοιραία θα ξεσπάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο, όπως επίσης και στην προσπάθεια που μετά βεβαιότητας θα κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να βελτιώσει περαιτέρω το ποσοστό του, απευθυνόμενο σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος του Αλ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα