Εκλογές 2023: Έκπληξη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Τη δείχνει εντός Βουλής το exit poll

Στη δημοσιότητα δόθηκε το απόγευμα της Κυριακής το κοινό exit poll, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει την έκπληξη, αφού δεν αποκλείεται η "Πλεύση Ελευθερίας" να βρεθεί εντός Βουλής.

Τα ποσοστά κινούνται από το 2,2% έως το 4,2% και μέσο όρο το 3,2%, που σημαίνει ότι ενδέχεται το κόμμα να σπάσει το φράγμα και η πρώην πρόεδρος της Βουλής να ξαναβρεθεί στα έδρανα του Κοινοβουλίου, ως αρχηγός κόμματος αυτή την φορά.

Εάν το exit poll επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μία από τις ανατροπές της εκλογικής μάχης, αφού μέχρι πρότινος το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου εμφανιζόταν πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στις έρευνες του τελευταίου δεκαημέρου η Πλεύση Ελευθερίας κατέγραφε ανοδική πορεία.

 
Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο
Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της "Πλεύσης Ελευθερίας" ψήφισε σήμερα στο 111ο Δημοτικό Σχολείο στο Γκύζη και βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η σημερινή μέρα μπορεί να γίνει η αρχή μίας μεγάλης αλλαγής.

Μάλιστα, η πολιτικός σχημάτισε με τα χέρια της μία καρδιά κοιτάζοντας την κάμερα. "Σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Με την ψυχή, το μυαλό, την καρδιά μας", δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: "Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο, με αγάπη. Σήμερα, κάνουμε την αρχή".

Δείτε αναλυτικά τα exit polls
 

Το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, που μεταδόθηκε στις 19:00, δείχνει νίκη της ΝΔ στις κάλπες της απλής αναλογικής. 

Σύμφωνα με αυτό τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 36-40%

ΣΥΡΙΖΑ 25-29%

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 9,5-12,5%

ΚΚΕ 6-8%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,5-5,5%

ΜεΡΑ25 2,5-4,5 %

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,2-4,2%

ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 4,8-6,8%

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του exit polls, ακολούθησαν οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων, με τα στελέχη τους να αναφέρουν ότι περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα