Τσίπρας: Σε Κύπρο και Τουρκία οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω

Τσίπρας: Σε Κύπρο και Τουρκία οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω

Σε Κύπρο και Τουρκία οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα. Η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη έφερε την ανατροπή, είπε και κάλεσε τους νέους να δώσουν μαζικά το παρών στις εκλογές της 21ης Μαΐού 2023.

«Στη μάχη αυτή εμείς κατεβαίνουμε με ανοιχτά χαρτιά και καθαρό βλέμμα. Με σημαία και δέσμευση το Συμβόλαιο για την Αλλαγή. Ένα Συμβόλαιο 11 άρθρων που το διαπερνά ένας απαράβατος όρος: Η δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο οδικός χάρτης και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα κληθεί ο λαός να εγκρίνει την Κυριακή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες,

Έξι ημέρες έμειναν για τη μεγάλη μέρα. Έξι ημέρες για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη επιθυμία της πλειοψηφίας του λαού μας για την αλλαγή. Έξι ημέρες για τη μεγάλη νίκη που θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Πέντε και σήμερα, που λέγαμε στον στρατό.

Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, μέρες δημοκρατίας, μέρες αξιοκρατίας. Ξημερώνουν οι μέρες του λαού. Αυτό είναι το μήνυμα που προσλαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

 
Και σε κάθε συγκέντρωση, σε κάθε πόλη, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, και από την Κέρκυρα έως τα Δωδεκάνησα», ξεκίνησε την ομιλία του στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Κάθε συγκέντρωσή μας και μια απόδειξη νίκης. Η καλύτερη παράσταση νίκης. Όπως και σήμερα εδώ στα Γιάννενα. Σε κάθε μας συγκέντρωση φαίνεται καθαρά. Την Κυριακή πάμε για τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας.

Τη μεγάλη νίκη του λαού. Γιατί η μεγάλη πλειοψηφία λέει: Ως εδώ!

Με την αλαζονεία.
Με την αδιαφορία.
Με την αναξιοκρατία.
Με την οικογενειοκρατία
Με τη γενικευμένη αδικία.
Μας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι Έλληνες θέλουν να πάνε μπροστά και όχι να γυρίσουν πίσω.

 
Και ξέρετε κάτι; Συμφωνώ μαζί του. Έχει δίκιο.

Μόνο που αντί να τα λέει στους Έλληνες, πρέπει κάθε πρωί να τα λέει στον καθρέφτη του. Γιατί είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε μια χώρα που είχε ξαναβρεί τη σταθερότητά της. Έξω από τα μνημόνια, με ρυθμισμένο χρέος, γεμάτα ταμεία, όρθια κοινωνία και ισχυρή προοπτική.

Η Ελλάδα που πληγώνει τους Έλληνες
Με την εντιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και τις θυσίες του λαού. Και τι έκανε; Τράβηξε με τα δυο χέρια το χειρόφρενο και έκανε αναστροφή. Μας γύρισε πίσω σε εποχές σκοτεινές.

Σε μια χώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα.
Σε μια χώρα που έχει μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας.
Σε μια χώρα που η κυβέρνηση βιάζει τη δημοκρατία και παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία του στρατεύματος.
Σε μια χώρα με διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία και με ρεκόρ απωλειών στην πανδημία.
Σε μια χώρα που κλείνει πανεπιστημιακές σχολές για να ανοίξει πελατεία στα κολέγια.
Σε μια χώρα που η ενημέρωση φιμώνεται και η προπαγάνδα ανθίζει με κρατικό χρήμα.
Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα που πλήγωσε και πληγώνει κάθε Έλληνα.

Πλήγωσε κάθε νέο που πασχίζει να τα βγάλει πέρα, να ανοίξει σπίτι και να κάνει οικογένεια γιατί ο μισθός τελειώνει στις 15 του μήνα.
Πλήγωσε κάθε εργαζόμενο που αναγκάζεται να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ένα μισθό που δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες.
Πλήγωσε κάθε νέα μητέρα που κάθε μήνα αντιμετωπίζει το δίλημμα, τι να πρέπει να κόψει από τη διατροφή του παιδιού της, γιατί οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης είναι στα ύψη.
Πλήγωσε κάθε έντιμο επιχειρηματία που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές, και το κράτος όχι απλά αρνείται να του κάνει μια λογική ρύθμιση για τα χρέη, αλλά τον απειλεί ότι θα του τα πάρει όλα, μέσω του πτωχευτικού.
Και πλήγωσε ξανά και ξανά, αυτούς που μόχθησαν για να αγοράσουν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας όταν βγουν στη σύνταξη. Τους εξαπάτησε με τη 13η σύνταξη, τους εξαπάτησε με τα αναδρομικά, τους έχει στερήσει 7 δισ. δικά τους λεφτά.

Ήρθε όμως η ώρα, με την ψήφο μας να κλείσουμε οριστικά αυτές τις πληγές. Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου. Και η Ελλάδα που μας αξίζει, ξημερώνει από Δευτέρα.

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη νίκη της αλλαγής.
Με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση.
Με δικαιοσύνη για όλους.
Με δικαιοσύνη παντού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα