Εκλογές 2023: Ο Ανδρουλάκης και το blame game του Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Ο Ανδρουλάκης και το blame game του Μητσοτάκη

Αφού έχει στρέψει για τα καλά την προσοχή του στο πώς θα συμπιέσει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να το απομυζήσει εκλογικά, με τον εκβιασμό της κυβερνησιμότητας και να κερδίσει τους δεξιόστροφους ψηφοφόρους του Κινήματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει τώρα το δεύτερο κύμα επίθεσης εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη.

Βασική επιδίωξή του είναι τώρα να επιρρίψει στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας το βράδυ τη Κυριακής, εφόσον βέβαια οι αριθμοί (συσχετισμοί) επιτρέπουν κάτι τέτοιο ανάμεσα σε ΝΔ και Κίνημα. Και να φορτώσει στον Νίκο Ανδρουλάκη το βάρος της προσφυγής σε δεύτερες εκλογές.

Έτσι να πετύχει δύο στόχους: Και να μην αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για εκλογές μέσα στον Ιούλιο, αλλά και να πετύχει την αφαίμαξη του ΠΑΣΟΚ, προτάσσοντας την ανάγκη για κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί αυτό το blame game με ένα καταφανή προκλητικό τρόπο, όσο και με περισσή υποκρισία. Ενώ μέχρι και στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στο debate για παράδειγμα, έλεγε ότι ήταν ο πρόεδρος του Κινήματος που δεν δεχόταν να τον συναντήσει, στη διακαναλική συνέντευξη της Κυριακής, δήλωσε ότι «με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχω ουσιαστικά να συζητήσω, γιατί δεν τον θεωρώ δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού».

Αλλά εάν θεωρεί τον κ. Ανδρουλάκη «πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που προφανώς δεν το διαπίστωσε τώρα, που είναι εμφανές ο διμέτωπος του ΠΑΣΟΚ (κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα), τότε οι προσκλήσεις προς τον νεαρό ηγέτη του Κινήματος για διάλογο, που απηύθυνε όλο τον προηγούμενο καιρό, ήταν εντελώς προσχηματικές!

Είναι προφανές, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχοντας ενστερνιστεί τις δημοσκοπικές αναλύσεις θεωρεί ότι το βράδυ των εκλογών θα έχει ένα ποσοστό, με το οποίο θα θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει την αυτοδυναμία σε δεύτερες εκλογές. Αλλά ταυτόχρονα φοβάται το ενδεχόμενο μήπως το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δίνουν» κυβέρνηση συνεργασίας των δύο, άρα οι δεύτερες εκλογές είναι περιττές. Και για να μην εμφανιστεί ο ίδιος ως ένας αλαζόνας πολιτικός, που ενδιαφέρεται μόνο πώς να εξασφαλίσει να κυβερνά ανεξέλεγκτος, προσπαθεί να χρεώσει στο ΠΑΣΟΚ τις δεύτερες κάλπες μέσα στην τουριστική περίοδο. Και να εμφανίσει τον κ. Ανδρουλάκη, ως έναν «ανεύθυνο λαϊκιστή, που συριζοφέρνει» - διότι αυτό υπονόησε στη συνέντευξη της Κυριακής.

Ο νέος γύρος στην κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με έπαθλο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν γοητευμένοι από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, μόλις ξεκινά και όπως φαίνεται θα είναι από τα κρίσιμα μέτωπα ενόψει μίας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα