Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες

Φουντώνει η προεκλογική αντιπαράθεση δύο βδομάδες πριν τις εκλογές- νάρκη στην πολιτική σταθερότητα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της απλή αναλογική- αν έβγαιναν οι αριθμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα σχημάτιζαν κυβέρνηση ηττημένων επανέλαβε ο πρωθυπουργός- αυτή τη φορά θα έρθουμε για να βγάλουμε τα νοικοκυριά από την χρεωκοπία, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από την Κοζάνη.

Εξαιρετικά δύσκολο χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση από την κάλπη της 21ης Μαΐου, ενώ επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας την στάση του «ανεξήγητη».

«Εγώ έχω πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ, έχω πρόβλημα με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον επί ημερών του κ. Ανδρουλάκη, έχει διολισθήσει σε μια σειρά από θέσεις που προσωπικά, κατά την άποψή μου, το φέρνουν πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, από ό,τι σε εμάς. Με αυτό το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές».

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Πράγματι, έχουμε πολύ μεγάλες πολιτικές και ηθικές διαφορές. Τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με το παρακράτος των υποκλοπών, τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς των κάθε λογής “Πάτσηδων” και τα ρουσφέτια, όπως η παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη;»

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη απηύθυνε νέο κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις ωστόσο κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι θέλει να είναι μοναδικός ιδιοκτήτης της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Είδαμε και τον κ. Ανδρουλάκης που θέλει για τον εαυτό που θα είναι μοναδικός ιδιοκτήτης της πνευματικής κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου. Εγώ από αυτήν την παρακαταθήκη και την κληρονομιά είναι ότι έναν αντίπαλο είχε ο Ανδρέας. Τη δεξιά. Δεν είχε διμέτωπο. Δεν είχε μέτωπο με την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις».

Αναφορά στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χαλκίδα.

«Βλέπω τους πολιτικούς μας αντιπάλους εδώ και 48 ώρες να τσακώνονται “σαν τα κοκόρια” για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και τι έγινε το 1981. Δεν μας αφορά αυτή η συζήτηση. Εμείς συζητάμε για την Ελλάδα του 2023, για την Ελλάδα του 2027».

O Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μόνο η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προϋπόθεση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.

«Απλώνω τα χέρια στις προοδευτικές δυνάμεις. Γιατί μέτωπο έχω με τη χειρότερη δεξιά αυτή κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο τα χρόνια της μεταπολίτευσης και αυτή είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» δήλωσε: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες την σταθερότητα που έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει μπροστά. Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας αλλά κίνδυνος ακινησίας, θεσμικής και κοινωνικής παρακμής».

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μπορούμε να τρομοκρατήσουμε αυτούς που μας τρομοκρατούν. Να αχρηστεύσουμε τα διλήμματα και τους εκβιασμούς τους», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβάζουν τους τόνους λίγα 24ωρα πριν από τη μάχη των 6, το debate της 10ης Μαΐου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα