Τσίπρας για debate με Μητσοτάκη: Έως τις 21 Μαΐου θα τον ξετρυπώσουμε

Τσίπρας για debate με Μητσοτάκη: Έως τις 21 Μαΐου θα τον ξετρυπώσουμε

Στα Γρεβενά περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αρνείται επανειλημμένα τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των δύο αρχηγών των πρώτων κομμάτων.

Η τηλεμαχία μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, είναι κάτι που η Κουμουνδούρου αξιώνει συχνά-πυκνά και που η Πειραιώς συνεχώς αρνείται. «Αν έχει επιχειρήματα ο κ. Μητσοτάκης θα ερχόταν σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί μου face to face, ενώπιος ενωπίω. Δεν έρχεται., ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας από τα Γρεβενά και συνέχισε: «Έχει αποφασίσει να πάει στο ντιμπέιτ όλων. Βεβαίως να πάμε στο ντιμπέιτ όλων, αλίμονο. Αλλά ξέρετε τι κανονισμούς και τι όρους έβαλε σε αυτό το ντιμπέιτ με τους έξι; Να μην μπορεί κανένας να ρωτήσει τον άλλον. Κανένας. Να μην μπορεί ο δημοσιογράφος να κάνει ελεύθερη ερώτηση. Κανένας. Γιατί; Γιατί θα έχει αποστηθίσει πέντε πράγματα, θα τα πει ο άνθρωπος, το καταλαβαίνω».

«Αλλά δεν υπάρχει προηγούμενο σε ευρωπαϊκή χώρα να θέλει κανείς να ξαναγίνει πρωθυπουργός και να μην δέχεται την πρόσκληση τηλεοπτικών καναλιών με τον βασικό του αντίπαλο να κάτσει σε μια ελεύθερη συζήτηση» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Και εγώ αναρωτιέμαι. Γιατί αυτή την πρόταση την έκανε μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA; Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ γιατί δεν την κάνει; Ο ΑΝΤ1, ο ALPHA, ο STAR; Πιστεύουν ότι δεν θα έχει τηλεθέαση μια τέτοια αντιπαράθεση, μια τέτοια συζήτηση ουσιαστική, πιστεύουν δεν θα είναι χρήσιμη; Γιατί στην Γαλλία την κάνει ο Μακρόν; Γιατί στην Γερμανία την έκανε ο Σολτς; Γιατί στην Βρετανία, στις ΗΠΑ, σε όλες τις σοβαρές χώρες κάνουν τέτοια συζήτηση;».

«Όσο κι αν φοβάται ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα: Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Και εμείς θα τον βγάλουμε από το καβούκι του, θα τον ξετρυπώσουμε. Μέχρι τις 21 του Μάη θα τον ξετρυπώσουμε δεν υπάρχει αμφιβολία» επεσήμανε σκωπτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Α. Τσίπρας σημείωσε: «Ο κ. Πάτσης είναι σαν να έχει ένα ψιλικατζίδικο και ο κ. Μητσοτάκης με αυτό που έχει κάνει, έχοντας δώσει 700.000 ακίνητα στα funds, 40 δισ. περιουσία για να ξεκινήσει ένα τσουνάμι πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες, είναι σαν να έχει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο δίπλα στο ψιλικατζίδικο».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα