Η Ν.Δ. φλερτάρει με την Ιωάννα Παλιοσπύρου και Μπεκατώρου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

Η Ν.Δ. φλερτάρει με την Ιωάννα Παλιοσπύρου και Μπεκατώρου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

Αναζητείται τρόπος να εκπροσωπηθεί το ελληνικό #ΜeΤoo, που… πουλάει, στα ψηφοδέλτια, αλλά και να μπουν γυναίκες που σηματοδοτούν κάτι κοινωνικά.

Σε αυτό το κλίμα κινούνται οι εισηγήσεις που δέχεται το πρωθυπουργικό γραφείο, τόσο για να μπει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, πρόσωπο του ελληνικού #MeToo, όσο και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, που συγκίνησε με τη στάση, τον δυναμισμό και την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισε την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε το 2020.

Πληροφορίες της στήλης λένε όμως ότι, παρά τις εισηγήσεις για την Μπεκατώρου, το πρόσωπο που όντως θέλουν πολύ να πει το «ναι» είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Τη θεωρούν πιο δυνατό «brand name» απ’ ό,τι τη Σοφία Μπεκατώρου.

Η ιστορία της Παλιοσπύρου, που μονοπώλησε για καιρό τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, καθώς και η επιμονή της να ξεπεράσει το πρόβλημά της, κάτι που τελικώς πέτυχε, είναι ένα life story που αγαπάει ο κόσμος. Να θυμίσουμε ότι το πρωί της 20ής Μαΐου του 2020 έγινε γνωστό πως μία 34χρονη γυναίκα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί σε κτίριο στην οδό Θησέως, στον χώρο εργασίας της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που ήταν το θύμα.

Ετσι, λοιπόν, αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα της 37χρονης, πια, κοπέλας που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι παίζει στα πρώτα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Με την άποψη αυτή όμως δεν συμφωνούν κορυφαίοι υπουργοί, κυρίως εξωκοινοβουλευτικοί, που καταλαβαίνουν ότι μία τέτοια εξέλιξη «ψαλιδίζει» τις δικές τους πιθανότητες για μια πολυπόθητη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμείνει στη συγκεκριμένη επιλογή, δεν αποκλείεται μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας να υπάρξουν ανυπέρβλητες γκρίνιες.

Από την πλευρά της Ιωάννας δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση, αφού ακόμη επισήμως δεν της έχει γίνει πρόταση, και άρα δεν υπάρχει αντίδραση. Προσφάτως η Ιωάννα Παλιοσπύρου πήρε την πρωτοβουλία, αισθανόμενη την αναγκαιότητα της δωρεάν χορήγησης των σκευασμάτων σε όλους τους εγκαυματίες, και πέτυχε να δημιουργηθεί Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών, πράξη που, προφανώς, είναι πολιτική.

espressonews.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα