Ελένη Χρονοπούλου: Το προφίλ της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Ελένη Χρονοπούλου: Το προφίλ της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι μια γυναίκα που έχει επανειλημμένα πάρει θέση δημοσίως για ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών, έχει εργαστεί ως νομική σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Μια πολιτικοποιημένη γυναίκα που έχει τοποθετηθεί πολλές φορές  δημόσια για τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών.

H Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα πίσω από τη βαριά καταγγελία για τον Αλέξη Γεωργούλη είναι νομική εκπρόσωπος της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής κι έχει δώσει πολλά  δείγματα γραφής για τη στάση της σε θέματα που αφορούν σε διακρίσεις.

Την ημέρα της γυναίκας τον περασμένο Μάρτιο κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος της από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελένη Χρονόπουλου στεκόταν με ανάρτησ;h της στο πλευρό όλων των γυναικών που έχουν υποστεί βία.

«Κάθε μέρα οφείλουμε όλες να αντιστεκόμαστε, μέχρι κάθε γυναίκα στον κόσμο να ζει ελεύθερη και να έχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες».

Λίγους μήνες νωρίτερα μια σημαία από κομμένα μαλλιά γυναικών του Ιράν συνοδεύουν άλλη μια ανάρτηση της στο ίδιο μαχητικό πνεύμα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Μια σημαία από μαλλιά εκπροσωπεί κάθε μια που έχει δικαίωμα να ζει όπως επιθυμεί και επιλέγει, μα πρωτίστως ελεύθερη. Όχι μελανιασμένη, απαξιωμένη, πληγωμένη, παραμελημένη, νεκρή».

Η καριέρα στην πολιτική

Η Ελένη Χρονόπουλου έχει έδρα τις Βρυξέλλες ενώ εργάστηκε και ως νομική σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και χαίρει υψηλής εκτίμησης από τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη Είναι εκείνη που θα σταθεί και στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου όταν επικρίθηκε για ατημέλητη δημόσια εμφάνισή της.

«Σε τόσο ουσιαστικά ζητήματα όπως η θέση της γυναίκας στην κοινωνία είμαστε όλες μαζί. Όσοι θέλουν να απολογούμαστε για την εμφάνιση μας ή για τις επιλογές μας εκπροσωπούν ένα συντηρητικό και πατριαρχικό σύστημα. Δεν τους οφείλουμε καν απάντηση».

Σταθερά και γρήγορα τα βήματα της στην πολιτική, την έχουν φέρει τέταρτη στη θέση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος ενώ θεωρείται φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας για την εκπροσώπηση του απόδημου ελληνισμού. Στις  δημόσιες τοποθετήσεις της για ζητήματα της επικαιρότητας όπως το σκάνδαλο του Qatar Gate, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς.

Μετά τη διαρροή του ονόματος της χωρίς τη συναίνεση της όπως ανέφερε, αποφάσισε να  αποκαλύψει με όλα τα στοιχεία της όσα κατήγγειλε στις βελγικές Αρχές. Και τώρα αυτή η πολύ δυσάρεστη υπόθεση όπως λέει η ίδια, βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα