Δημοσκόπηση MEGA: Το 94% διαπιστώνει πολιτικές ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη

Δημοσκόπηση MEGA: Το 94% διαπιστώνει πολιτικές ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συντριπτικές πολιτικές ευθύνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών δείχνουν τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Πολιτικές ευθύνες

Το 94% των ερωτηθέντων διαπιστώνει ύπαρξη πολιτικών ευθυνών για το δυστύχημα, με το 5% να λέει πως δεν υπάρχουν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιμένει να δείχνει τον σταθμάρχη της Λάρισας ως τον κύριο υπεύθυνο της τραγωδίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός, Κώστας Καραμανλής, δεν φταίει για την τραγωδία.

«Το δυστύχημα αυτό, για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι ο ορισμός του ανθρώπινου λάθους. Την πράξη ευθύνης του κ. Καραμανλή την πουλήσαν στον κόσμο ως ενοχή. Ο Κώστας Καραμανλής δεν ευθύνεται γι’ αυτό το δυστύχημα».

«Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλάζουν κάθε μέρα αλλά και εμπλουτίζονται. Εξοργίζουν όμως την κοινωνία. Τελικά, δεν ήξερε ο Μητσοτάκης και δεν φταίει ο Καραμανλής», απαντούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, 8 στους 10 ερωτηθέντες βλέπει διαχρονικές ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις και το 19% μόνο στη σημερινή κυβέρνηση.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο πολιτικό σύστημα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε ανάγκη ένα κράτος, που θα εγγυάται την ασφάλεια, την προοπτική στον   ελληνικό λαό και όχι ένα κράτος πελατειακό, λάφυρο στα χέρια των εκάστοτε κυβερνώντων μόνο και μόνο για να διασφαλίζουν τις καρέκλες τους».

Αίσθηση προκάλεσαν τα καρφιά του υπουργού Ανάπτυξης κατά συναδέλφων του στην κυβέρνηση για την απουσία τους από τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Εξαφανίζονται για να μη θυσιάσουν ούτε ένα μέρος του πολιτικού τους κεφαλαίου» είπε ο κ. Γεωργιάδης για τους πρώτους σε δημοφιλία υπουργούς της ΝΔ.

«Εάν την κρίσιμη ώρα οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο στην ομάδα και ίσως η πρωτιά στη δημοφιλία να μην τους αξίζει κιόλας».

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου θα παραστεί για να δώσει εξηγήσεις για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα