Σεισμός στη Συρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων

Σεισμός στη Συρία: Μάχη με τον χρόνο δίνει ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων

Στη δημοσιότητα έδωσε η συριακή ομάδα διασωστών Λευκά Κράνη βίντεο από την διάσωση μίας ολόκληρης οικογένειας στο Ιντλίμπ. Σε μία άλλη πόλη της Συρίας οι διασώσεις μητέρας και γιου έγιναν σε ζωντανή σύνδεση με την κρατική τηλεόραση.

Στιγμές αγωνίας…

Τα Λευκά Κράνη, η περίφημη ομάδα διάσωσης της Συρίας, βγάζει ζωντανό ένα κοριτσάκι από τα συντρίμμια σπιτιού στο Ιντλίμπ.

Ανακουφισμένος ο κόσμος φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος» και χειροκροτεί. Οι διασώστες συνεχίζουν, υπάρχουν και άλλοι ζωντανοί στα ερείπια.  Βγάζουν τον αδελφό της μικρής.

Έρχεται η σειρά για το τρίτο αδελφάκι της οικογένειας. Λίγη ώρα μετά, τα Λευκά Κράνη βγάζουν ζωντανό και τον πατέρα των παιδιών.

Η εκπληκτική διάσωση έγινε την περασμένη Τρίτη και το υλικό παραχωρήθηκε στο πρακτορείο Reuters από τη διασωστική ομάδα Λευκά Κράνη.

Στην Τζαμπλέχ το δώρο της ζωής καλύφθηκε από ζωντανή μετάδοση του κρατικού καναλιού.

Μετά από επίπονες προσπάθειες ωρών, τα Λευκά Κράνη βγάζουν από τα συντρίμμια τον Ιμπραήμ Ζακάρια.

Ο νεαρός έμεινε πέντε μέρες κάτω από τα χαλάσματα και είναι σαστισμένος, κοιτάει έντρομος γύρω του και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Η χαρά του πλήθους αλλά και των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης που παρακολουθούν από το στούντιο είναι μεγάλη. Η μητέρα του Ιμπραήμ, η Ντόχα, εντοπίζεται κοντά του, ζωντανή κι αυτή.

Της δίνουν λίγο νερό να πιεί και με προσεκτικές κινήσεις την μεταφέρουν στο ασθενοφόρο.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στη Συρία η περιπέτεια της Φατμά Αχμάντ, η οποία γέννησε το τρίτο παιδί της λίγες ώρες μετά το χτύπημα του πρώτου σεισμού.

Ο μικρός Μαχμούντ ήρθε στη ζωή το πρωί της Δευτέρας όμως ακόμη και μετά τον τοκετό, μητέρα και μωρό κινδύνευσαν όταν χτύπησε ο δεύτερος μεγάλος σεισμός. Ήταν μόνη της με το νεογέννητο στον έκτο όροφο και όλοι είχαν εγκαταλείψει το νοσοκομείο.

«Τύλιξα το μωρό και άρχισα να προσεύχομαι να μας προστατεύσει ο Θεός μέχρι να τελειώσει ο σεισμός και να κατέβουμε με ασφάλεια. Ήταν πολύ δύσκολο», ανέφερε η μητέρα του μικρού Μαχμούτ, Φατμά Αχμάντ.

Η Φατμά και η οικογένειά της τώρα βρίσκονται σε ένα καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο και λέει πως το νέο μέλος της οικογένειας της ξανάδωσε ζωή.

«Ο Θεός να τον προστατεύει, να του χαρίζει μακροζωία και να μη μου τον στερήσει, γιατί με επανέφερε στη ζωή. Φοβόμουν μην τον χάσω», δήλωσε σοκαρισμένη η μητέρα.

Στο Τζαντάρις εθελοντές σκάβουν ομαδικούς τάφους. Τα ανώνυμα θύματα των σεισμών είναι εκατοντάδες και το κοιμητήριο της πόλης έχει ερημώσει αφού το έχουν εγκαταλείψει όλοι οι υπάλληλοι.

Με αυτόν τον τρόπο οι εθελοντές αποχαιρετούν θύματα που δεν έχουν αναγνωριστεί.
εθελοντής.

Φέρνουν πολλά ανώνυμα παιδιά, κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτά… Τα θάβουμε λοιπόν ως ανώνυμα, με δεδομένο ότι δεν έχουν οικογένεια.

Πέντε μέρες μετά το ξέσπασμα του Εγκέλαδου ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Χαλέπι.

Ο πρόεδρος με την σύζυγό του Άσμα, συνομίλησαν με τραυματίες και ευχαρίστησαν το ιατρικό προσωπικό.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα