Ενοχλημένη η Ουάσινγκτον από τους υπαινιγμούς για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά Ερντογάν

Ενοχλημένη η Ουάσινγκτον από τους υπαινιγμούς για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά Ερντογάν

Κλιμακώνεται η ένταση στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις με ανταλλαγή λεκτικών πυρών μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών και του εκπροσώπου του State Department.
Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η Ουάσιγκτον από την στάση της Άγκυρας και πιο συγκεκριμένα από την ρητορική εκ μέρους αξιωματούχων της Τουρκίας, που έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν τις ΗΠΑ για οργάνωση του πραξικοπήματος που λίγο έλειψε να ρίξει τον Ερντογάν.

«Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας, είναι ψευδής», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το κλείσιμο του προξενείου των ΗΠΑ και άλλων 8 χωρών στην Τουρκία έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα.

«Το λέω στον Αμερικανό πρέσβη από εδώ. Ξέρω σε ποιους δημοσιογράφους γράφετε. Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία. Σου το λέω ξεκάθαρα. Πάρε τα βρώμικα χέρια σου από την Τουρκία. Γνωρίζω ξεκάθαρα τι έχετε κάνει, ποια βήματα έχετε κάνει και πώς θέλετε να μπερδέψετε την Τουρκία. Απομακρύνετε τα βρώμικα χέρια σας, αυτά τα καλυμμένα, χαμογελαστά πρόσωπα από την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με άσκηση της Τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο. Σε αυτό εμφανίζονται και τουρκικά Φάντομ που τελευταία φορά που μπήκαν στο FIR Αθηνών ήταν την ημέρα που σημειώθηκε η πτώση του Ελληνικού Φάντομ στο Ιόνιο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν το μαύρο άσπρο λέγοντας πως τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν από ελληνικά.

Το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής κάνει μια εκτενή αναφορά στα πιθανά αίτια της πτώσης του PHANTOM 25 ναυτικά μίλια της Ανδραβίδας.

Στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους που βρίσκεται στον Πειραιά βρέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα