Ελληνοτουρκικό: Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο

Ελληνοτουρκικό: Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο

Ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος μίλησαν στο «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» για τις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και για τη στάση του Ερντογάν.

Ο κ. Ρομπόπουλος αναφέρει πως η Τουρκία βρίσκεται σε φουλ προεκλογικό κλίμα, με τα πρωτοσέλιδα να γράφουν για το κάψιμο του Κορανιού στη Σουηδία. Συγκεκριμένα, η «ΓΕΝΙ ΜΠΙΡΛΙΚ» γράφει πως η Τουρκία θα πιέσει το Κογκρέσο για τα F16.

«Μπορεί να μην βλέπουμε την Ελλάδα στα πρωτοσέλιδα αλλά προχτές σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε σχετικά με το περιστατικό του Μάικ Πομπέο, ότι υπήρξε η συνάντηση του προέδρου με τον Πενς τετ-α-τετ πριν από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Τσαβούσογλου κατηγορεί τον Πομπέο ότι αυτός χάλασε τις ισορροπίες που υπήρχαν ανάμεσα στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Κύπρο».

Ο κ. Δεσποτόπουλος ανέφερε με τη σειρά του:

«Θα σας πάω 27 χρόνια πίσω, στα Ίμια. Τότε, βρεθήκαμε σε μια κατάσταση που ήμασταν φαινομενικά αδύναμοι. Τότε, είμασταν εμείς και ο εαυτός μας. Τώρα, η αποτρεπτική μας ικανότητα είναι φοβερή. Αυτό που προβληματίζει την Τουρκία είναι οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Εμείς μπαίνουμε στα F35 και η Τουρκία ξοδεύει μεγάλο κεφάλαιο για να αποκτήσει τα F16. Αν χάσει στον 2ο γύρο εκεί θα γίνει επικίνδυνος ο Ερντογάν. Δεν είμαι αισιόδοξος εάν θα είναι τα πράγματα καλύτερα μετά τις εκλογές».

Από την άλλη, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, κ. Κομηνέας, δήλωσε πως οι κάτοικοι του νησιού δεν ανησυχούν για τις απειλές του Τούρκου προέδρου.

«Δεν ανησυχούμε καθώς γνωρίζουμε πως οι γείτονες μας δεν θα κάνουν κάτι κακό καθώς όλοι έχουν συνείδηση του τι γίνεται. Αυτά είναι χρόνιες προκλήσεις που γίνονται για άλλους λόγους, πολιτικούς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα