Novartis: Πώς ο Μάξιμος Σαράφης εξαπατούσε επιχειρηματίες

Novartis: Πώς ο Μάξιμος Σαράφης εξαπατούσε επιχειρηματίες

Ο άνδρας που κατέθεσε ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση «NOVARTIS» με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες τάζοντας τους δάνεια και που κατάφερε να αποσπάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ. Η σπείρα προσέγγιζε επιχειρηματίες που ήταν στον Τειρεσία και δεν μπορούσαν να δανειστούν από τράπεζες, και τους έπειθε ότι θα τους εξασφαλίσει δάνεια από το Κατάρ, φυσικά με το αζημίωτο. Τα πολυτελή γραφεία που είχαν νοικιάσει οι δράστες μαζί με τις πλαστογραφημένες εγγυήσεις που έδιναν στα θύματα τους, έπειθαν πως πρόκειται για σοβαρούς διαμεσολαβητές.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο προστατευόμενος τότε μάρτυρας με την κωδική ονομασία Μάξιμος Σαράφης κατέθετε τόσο στις Ελληνικές όσο και στις Αμερικανικές αρχές για την υπόθεση «NOVARTIS».

Τέσσερα χρονιά και τρεις μήνες μετά,  το ίδιο άτομο οδηγείται στα δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς κατηγορείται πως εξαπατούσε επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα τάζοντας τους δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο «Μάξιμος» εγκέφαλος σπείρας

Σύμφωνα με την δικογραφία, εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο Μάξιμος Σαράφης. Είναι το άτομο σύμφωνα με την ΕΛΑΣ που έκανε τα ραντεβού με τους επιχειρηματίες υποσχόμενος ότι θα μεσολαβήσει μέσω εταιρείας στο Αμπού Νταμπι για να πάρουν δάνεια.

Υπαρχηγός της οργάνωσης είναι με βάση την δικογραφία ο ΚΣ, ο οποίος μάλιστα ήταν υπεύθυνος για τις πλαστογραφήσεις των υποτιθέμενων εγγράφων που έφταναν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο ΓΛ ήταν μέλος του εγκληματικού δικτύου και το άτομο που έδωσε ονόματα και διευθύνσεις στους αξιωματικούς της Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων κατά την κατάθεση του στη ΓΑΔΑ.

Κομβικό ρολό επίσης παίζει και μια γυναίκα δικηγόρος στην Κύπρο η οποία φαίνεται να διαχειρίζεται τραπεζικούς λογαριασμούς του Μάξιμου Σαφάρη στο εξωτερικό .

Ο Μάξιμος Σαράφης μαζί με  τους άλλους δυο συλληφθέντες ισχυρίζονταν ότι είχαν ιδρύσει εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πρωτεύουσα το Αμπού Νταμπι. Τα ραντεβού όμως, τα έκανε μόνο στην Αθήνα.

Πώς εξαπατούσε επιχειρηματίες

Ο Μάξιμος Σαράφης για να μεσολαβήσει ώστε οι επιχειρηματικές να πάρουν τα υποτιθέμενα αλλά για εκείνους πολυπόθητα δάνεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν το έκανε βέβαια με το αζημίωτο.

Στους τραπεζικούς του λογαριασμούς απαιτούσε το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα η αφαίμαξη των θυμάτων δεν σταματούσε εκεί. Καθώς ζητούσαν σχεδόν 19.000 ευρώ για την ασφάλιση του δανείου, 55.000 ευρώ για την φορολογία του δανείου όπως υποστήριζαν και επίσης στις 18.500 ανέρχονταν τα έξοδα του δανείου.

Μέσα σε δυο χρονιά υπολογίζεται ότι τουλάχιστον επτά επιχειρηματίες έπεσαν θύματα του χάνοντας συνολικά σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, «τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως», δήλωσε η ΝΔ.

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Ένα από τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες τάζοντάς τους δάνεια και που κατάφερε να αποσπάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA, περιγράφοντας πώς ο «Μάξιμος Σαράφης» τον εξαπάτησε και κατάφερε να τον πείσει ότι μπορούσε να του εξασφαλίσει δάνειο, αποσπώντας του 150.000 ευρώ.

«Έτσι με εξαπάτησαν»

Όπως λέει ο ίδιος, ήρθε σε επαφή με τον «Μάξιμο Σαράφη» μέσω ενός φίλου του, ο οποίος ωστόσο τον εξαπάτησε.

«Εμάς, μας τον συνέστησε ένας ντόπιος από εδώ Κρητικός, με τον οποίο γνωριζόμαστε 40 χρόνια. Αυτός ο ντόπιος ο φίλος 40 χρόνια, είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και λέγαμε διάφορα επαγγελματικά. Μου λέει ‘εγώ μπορώ να βοηθήσω’. Εντάξει του λέω αφού μπορείς, να βοηθήσεις.

»Και με συνέδεσε (σ.σ. με τον ‘Μάξιμο Σαράφη’) και βγήκα πάνω τον Μάρτιο του 2022 και ήπιαμε καφέ στο Κολωνάκι. Λέω στον ‘Μάξιμο Σαράφη’ το ψευδώνυμο και τον Κρητικό… τους λέω, γιατί μου έλεγαν για εκατομμύρια σε δύο μήνες, μου λέει το μάξιμουμ τρεις μήνες θα πάρεις τα χρήματα. Χρειαζόμαστε ένα business plan και λέω και στους δύο, αν πάει καλά η δουλειά θα σας ευλογώ σε όλη μου τη ζωή, αλλά αν με παίξετε θα σας μαυρίσω».

«Μου ‘έφαγε’ 150.000 ευρώ»

Μετά τη συνάντηση αυτήν, το θύμα έδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ 150.000 ευρώ, τα οποία φυσικά δεν ξαναείδε ποτέ.

«Μου έταζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Υπάρχει ένας φάκελος 10 εκατοστά πάχος, τον αφήσαμε στο μέγαρο της ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με την καταγγελία που κάναμε.

»Τον είχα συναντήσει 3 – 4 – 5 φορές γιατί υπογράφαμε χαρτιά μαζί με τον γιο μου. Χαμογελαστός, ήρεμος, έδειχνε σιγουριά. Μου ‘έφαγε’ 150.000 ευρώ, χωρίς την ψυχική οδύνη που δε λογαριάζεται, αλλά ο Κρητικός μου πήρε και άλλα 30.000 νωρίτερα, ξεγελώντας με».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα