Οικονόμου σε Τσίπρα: Να ζητήσει συγγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών

Οικονόμου σε Τσίπρα: Να ζητήσει συγγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών

Κατά του Αλέξη Τσίπρα στράφηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στη νησίδα του Έβρου.

«Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, δήλωνε με ύφος κήνσορα: “σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε, λοιπόν, να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο”;  Άραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της “Καθημερινής της Κυριακής”, αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του Πρωθυπουργού; Αισθάνεται συντριβή, που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις;» τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της  αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το δημοσίευμα

Από όσα αναφέρει στην «Καθημερινή» αυτόπτης μάρτυρας, τις κινήσεις των προσφύγων καθοδηγούσε εξ αποστάσεως ο διακινητής που είχαν πληρώσει, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Εκείνη, ισχυρίζεται, μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος ενός πεντάχρονου κοριτσιού.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα