Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς την Άγκυρα από την Αλεξανδρούπολη

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς την Άγκυρα από την Αλεξανδρούπολη

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα έχουμε εκλογές με τη γειτονική χώρα περίπου την ίδια περίοδο χωρίς κλιμάκωση της έντασης στο πεδίο.

«Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στον Έβρο κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν την άνοιξη, έχοντας πρακτικά εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.

«Αναμείνατε στο ακουστικό σας για την ακριβή ημερομηνία. Έχουμε μήνες κυβερνητικού έργου μπροστά μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί κλίμα τοξικότητας και δήλωσε εξοργισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την υποτιθέμενη νεκρή Μαρία στον Έβρο που ήταν τελικά fake news.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων και τη διαφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα κ. Ντογιάκο και την ΑΔΑΕ, απάντησε πως θα πρέπει να επιλυθεί και πως η κυβέρνηση υπερασπίζεται απόλυτα το νόμο που έχει ψηφίσει.

F-35
Μετά την είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζητά την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα και το βέτο που θα ασκήσει σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Τα F-35 δεν είναι ακριβώς αντίδωρο».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα κοιτάζει το δικό της εξοπλιστικό πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, όπως σημείωσε, «η άποψη του Κογκρέσου έχει διατυπωθεί δημόσια και δεν νομίζω να αλλάξει».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η Αλεξανδρούπολη θα γίνει αμερικανική βάση αλλά και ενεργειακός κόμβος μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας και θα εφοδιάζει στο μέλλον με φυσικό αέριο και την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα