Τουρκία: Κλιμακώνει τις προκλήσεις της προς την Ελλάδα

Τουρκία: Κλιμακώνει τις προκλήσεις της προς την Ελλάδα

Γνωστή είναι πλέον η πάγια τακτική της Άγκυρας να προκαλεί επεισόδια και σκηνές έντασης με κάθε ευκαιρία. Νέα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το επικίνδυνο παιχνίδι της Τουρκίας.

Προκλητικά παιχνίδια

Τον άκρως προκλητικό, επιθετικό και τον εξαιρετικά επικίνδυνο εαυτό τους αποκαλύπτουν με κάθε ευκαιρία τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής στο ανατολικό Αιγαίο.

Παραβιάζοντας και τους στοιχειώδεις κανόνες ναυσιπλοΐας, τα τουρκικά νταηλίκια στα Δωδεκάνησα έχουν θέσει σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα που με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και επαγγελματικό, «κόβει» τον αέρα στους Τούρκους.

Οι προκλήσεις στο Φαρμακονήσι

Βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στο Φαρμακονήσι με τους πυροβολισμούς από την πλευρά των Ελλήνων λιμενικών, αποτυπώνουν με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο το επικίνδυνο παιχνίδι της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Τα βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανοιχτά της Λερού, δείχνουν τουλάχιστον τρία πλωτά της Τουρκίας να παρενοχλούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού.

Με μεγάλη ταχύτητα περνούν ελάχιστα μέτρα μπροστά από την πλώρη του σκάφους, θέτοντας άμεσα τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, ενώ ένας άλλος Τούρκος πλησιάζει με ταχύτητα από την δεξιά πλευρά το ελληνικό σκάφος και προσπαθεί να δημιουργήσει απόνερα.

Ο Έλληνας κυβερνήτης, πάρα τις απίστευτες προκλήσεις, κρατά σταθερή πορεία και ταχύτητα ξεκαθαρίζοντας πως δε θα παίξει το ανούσιο παιχνίδι των Τούρκων.

Επιζητούν ατύχημα;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους δίνουν την εντύπωση πως αναζητούν να προκληθεί ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό, πιθανόν και μη αναστρέψιμο, ώστε για ακόμη μια φορά να παρουσιάσουν τους εαυτούς ως θύματα στη διεθνή κοινότητα.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στα ελληνικά πληρώματα είναι ξεκάθαρες και σαφείς.

Διασφάλιση των ελληνικών χωρικών υδάτων και πλήρης ετοιμότητα, όμως σε καμία περίπτωση κανείς να μη δώσει στην Τουρκία αυτό που αναζητά τόσο καιρό στο Αιγαίο, που δεν είναι άλλο από την ευκαιρία να δημιουργήσει κρίση.

Κλιμακώνονται οι παραβιάσεις

Τα στοιχεία δείχνουν την αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας. Ενδεικτικά, για το 2023 μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 228 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου, 10 υπερπτήσεις και 17 εμπλοκές.

Το 2022 οι παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου ανέρχονταν σε 11234, οι υπερπτήσεις σε 234 και οι εμπλοκές σε 333, ενώ το 2021 είχαν σημειωθεί μόλις 2744 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου, 48 υπερπτήσεις και 145 εμπλοκές.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα