Υποκλοπές: Όλες οι νέες αποκαλύψεις για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Υποκλοπές: Όλες οι νέες αποκαλύψεις για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις με την εφημερίδα «Το Βήμα» να αποκαλύπτει ότι την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ άκουγε τις συνομιλίες τριών υπουργών της περιόδου εκείνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής», η ΕΥΠ άκουγε 19 άτομα ενώ στην σχετική λίστα βρίσκονται και τα ονόματα των υπουργιών εκείνης της περιόδου, ο Υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι στη λίστα των παρακολουθήσεων την περίοδο 2015-2019 βρίσκονται επίσης 4 πρώην απώτατοι δικαστικοί, υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην αστυνομικοί αλλά και δημοσιογράφοι.

Μετωπική για τις παρακολουθήσεις

Οι κόντρα για τις παρακολουθήσεις μεταφέρθηκε στην ολομέλεια της βουλής και τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να βρήκε έναν καινούργιο εταίρο. Δηλώσατε θαυμαστής του τρόπου δράσης των βελγικών υπηρεσιών στην υπόθεση της κα Καϊλή. Αλλά εκεί τηρήθηκε το απόρρητο το οποίο καταγγέλλετε», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Δεν χρειαζόμαστε Βέλγους εισαγγελείς. Γιατί είμαι βέβαιος ότι οι εισαγγελείς μας θα μπορούσαν να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα αν είχαν λυμένα τα χέρια τους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εσείς δεν πήγατε στον κ. Ντογιάκο και δηλώσατε έξω από το γραφείο του εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και ο Αλέξης Τσίπρας να απαντά: «Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να αφήσουμε επιτέλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να αναπνεύσουν».

Για τις παρακολουθήσεις μίλησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Πόσους αρχηγούς κομμάτων βουλευτές, υπουργούς παρακολουθεί η ΕΥΠ;», ανέφερε ο κος. Κατρίνης.

«Από το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ και από το 2019 επί ΝΔ το ΚΚΕ καταγγέλλει παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της κεντρικής επιτροπής και όλοι σας αν είστε συνεννοημένοι δεν ξέρετε τίποτα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ίδια ώρα με παρέμβασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, μίλησε για επικρίσεις που δέχεται η ελληνική Δικαιοσύνη για το χειρισμό της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

«Και δεν μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω τις δηλώσεις του Βέλγου Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση. Τι δήλωσε; «Χωρίς τις υποκλοπές δεν αντιμετωπίζεται το έγκλημα», σχολίασε ο κος. Ντογιάκος.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών συνεχίζει την έρευνα για τις παρακολούθησες και αναμείνει την απάντηση της ΕΥΠ για το εάν τα ονόματα που έχουν έρθει στην δημοσιότητα βρίσκοταν σε νόμιμη επισύνδεση από την υπηρεσία.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα