Η Εύα Καϊλή δηλώνει έκπληκτη και αθώα – Παίρνει αποστάσεις από τον σύντροφό της

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του «Qatar Gate» και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, η οποία προφυλακίστηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν-Ζιλ κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε ξαφνιασμένη από τις αποκαλύψεις καταθέτοντας στις αρχές και φέρεται να επέρριψε τις ευθύνες για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της, στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Η ευρωβουλευτής φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι είχε πέσει στην αντίληψή της η συνεργασία που είχε ο σύντροφός της με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και ότι του είχε επιστήσει την προσοχή. Η ίδια, πάντως, φέρεται να αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στις δουλειές του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σημειώνοντας ότι δεν υποβάλλει σε έλεγχο τον προσωπικό του υπολογιστή ή τα έγγραφά του.

Εύα Καϊλή: Πώς έγινε η επιχείρηση στο σπίτι της - Καλά κρυμμένα τα 150.000 ευρώ

Το Qatargate έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στις Βρυξέλλες, με την Εύα Καϊλή να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των βελγικών Αρχών.

Ενώ οι έρευνες γίνονταν από τον περασμένο Ιούλιο, οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή (09.12.2022) όταν ο σύντροφος της Εύας Καϊλή συνελήφθη έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους, μόλις 100 μέτρα από το Ευρωκοινοβούλιο. Επειδή όμως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε ασυλία, δεν μπορούσαν να μπουν για έρευνα.

Κινήθηκαν, τότε, στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο πατέρας της, κοντά στο σπίτι της και τον βρήκαν να προσπαθεί να διαφύγει με μια χειραποσκευή στην οποία βρήκαν 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Εύα Καϊλή: Τι δηλώνει στο πόθεν έσχες - Πότε εκτινάχθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις της

Αυτό έδωσε στις αρχές το πάτημα για έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή, όπου βρήκαν ακόμη 150.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ σε βαλίτσες και πολυτελείς χειραποσκευές.

Εύα Καϊλή: Είχε ιδρύσει εταιρεία real estate στο Κολωνάκι - Δεσμεύεται η περιουσία της

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να δικαστεί στο Βέλγιο, όπου φέρονται να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Σήμερα ξεκινούν οι ανακρίσεις για την υπόθεση Qatar Gate. Εντός 48 ωρών από την προφυλάκισή της, δηλαδή, αύριο, Τρίτη, θα πρέπει να περάσει από δικαστικό συμβούλιο για να επιβεβαιώσει ή όχι την απόφαση του εισαγγελέα. Εν συνεχεία, θα έχει 24 ώρες προκειμένου να καταθέσει έφεση, σε περίπτωση που θέλει. Κατά συνέπεια, το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ.

Εάν η κατηγορούμενη ασκήσει έφεση θα πρέπει να περάσει από άλλο δικαστικό συμβούλιο, έπειτα από μία εβδομάδα. Σύμφωνα με μία άλλη διαδικασία, προβλέπεται ότι ανά ένα μήνα, για τους επόμενους τρεις μήνες, θα έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

«Σαν να πιάσαμε διακινητή ναρκωτικών»
Σοκάρει η περιγραφή των Βέλγων αστυνομικών που πήραν μέρος στην επιχείρηση σύλληψης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες. «Σαν να πιάσαμε διακινητή ναρκωτικών», είπαν για την κινητοποίηση που έφερε στο φως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πολυτελείς τσάντες στο σπίτι της Ελληνίδας αντιπροέδρου της Ευρωβουλής.

Δημοσίευμα της βελγικής Le Soir αναφέρεται στις συγκλονιστικές εξελίξεις με τη σύλληψη της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες. «Δύο σπίτια γεμάτα μετρητά», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για μία υπόθεση, «που αρχικά χειρίστηκαν μια χούφτα δικαστές και ερευνητές», με άκρα προσοχή, «προκειμένου αποφευχθούν τυχόν διαρροές» όσο διαρκούσαν οι έρευνες.

«Τα μετρητά ήταν διάσπαρτα σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Όμως, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, υπήρχαν περίπου 600.000 ευρώ στη βαλίτσα του πατέρα και τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή. Μία συντηρητική εκτίμηση. Ακόμη καλύτερα (ή χειρότερα, ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς), το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επίσης γεμάτο με δώρα που έφεραν την υπογραφή της χώρας που είναι ύποπτη για διαφθορά: Μετάλλια και άλλα τιμαλφή που προσέφερε το Κατάρ», γράφει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. 09.12.2022) κλαίγαμε από χαρά, παρόλο που τα γεγονότα είναι απίστευτα σοβαρά και λίγο αηδιαστικά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα