Τουρκία: H Ε.Ε. δέσμια των φαύλων πολιτικών της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας

Τουρκία: H Ε.Ε. δέσμια των φαύλων πολιτικών της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας

Εξοργισμό προκάλεσε στην Άγκυρα η τοποθέτηση της Κομισιόν για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η έναρξη των ελληνικών ερευνών για υδρογονάνθρακες με τη συμμετοχή της αμερικανικής πολυεθνικής Exxon Mobil δεν φαίνεται να αρέσει στην Τουρκία.

«Eίναι ασυμβίβαστα με την καλή θέληση και αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την υποκρισία της Ένωσης, η οποία έχει καταστεί δέσμια των φαύλων πολιτικών της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας» δηλώνει το Υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας.

O Ερντογάν επιστρέφοντας από το Ουζμπεκιστάν επιτέθηκε σε ΗΠΑ και Ελλάδα κατηγορώντας τες ότι σχετίζονται με τρομοκράτες. Τις ΗΠΑ ότι υποθάλπτουν τους Γκιουλενιστές και την Αθήνα ότι φιλοξενεί τρομοκράτες στο Λαύριο. Νωρίτερα είχε χαιρετίσει την αποδοχή ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου

«Με την εκπλήρωση των απαιτήσεων του νόμου περί αδελφότητας, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έγινε αποδεκτή ως μέλος παρατηρητής της οργάνωσης. Συμβάλαμε στη διαδικασία επίλυσης δείχνοντας ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου, είναι Όχι μόνοι. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, που επιδείξατε αυτή τη θέληση αλληλεγγύης» σημείωσε ο Πρόεδρος Τουρκίας.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550» αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Βρυξέλλες ήταν ξεκάθαρες στο θέμα του ψευδοκράτους.

«Η ΕΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, με τα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρίσκεται αύριο, Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Aναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα