Τουρκία: Νέο παραλήρημα από τον Ερντογάν λίγο πριν την Σύνοδο της Πράγα

Τουρκία: Νέο παραλήρημα από τον Ερντογάν λίγο πριν την Σύνοδο της Πράγα

Αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, βρίσκεται ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκιά της υπογραφής του νέου τουρκολιβυκού «μνημονίου» με το οποίο βάζει για μία ακόμη φορά «μπουρλότο» στην ευρύτερη περιοχή.
Στριμωγμένος και πάλι ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ να αδειάζουν την συμφωνία με την Λιβύη και να βάζουν στην γωνία την Τουρκία.

«Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις», δήλωσε το State Department.

Η στάση των ΗΠΑ προκαλεί όπως είναι φυσικό την ικανοποίηση της Ελλάδας.

Ο σουλτάνος σε πανικό ξανακυλάει στην όξυνση σήκωσαν drone στις 5 το πρωί στην Κίναρο ενώ σε ομιλία του και βάζει στο κάδρο της επίθεση του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τώρα βγήκε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ζητάει βοήθεια από τις ΗΠΑ . Ενάντια σε ποιόν; Ενάντια στην Τουρκία! Ότι και να κάνεις εμείς θα κάνουμε τα πάντα. Είμαστε έτοιμοι. Και θα τα κάνουμε αν χρειαστεί», σχολίασε ο Ερντογάν.

Με ψυχραιμία η Ελλάδα από την άλλη ετοιμάζει την διπλωματική της αντεπίθεση την ώρα που μία σκληρή μάχη πολιτικού πόκερ στήνεται στην Πράγα εκεί όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί τετ α τετ με τον Ερντογάν. Στο πλευρό μας και η Αίγυπτος που αναμένει να υποδεχτεί τον Νίκο Δένδια.

Παίζει το χαρτί της θρησκείας
Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους καημένους από τα ελληνικά φέριμποτ στις θάλασσες, στο Αιγαίο, πως τους θάβουν στην Μεσόγειο. Σωστά; Τα παρακολουθούμε. Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος καμία φωνή για αυτά; Όχι! Διότι είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις της θρησκείας μας που είναι το Ισλάμ

Στην προσπάθεια της όξυνσης παίζει και το χαρτί της θρησκείας με fake news και πάλι κατά της Ελλάδας την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως οι Τούρκοι δουλέμποροι δρουν αν όχι με τις πλάτες ανενόχλητοι κάτω από την μύτη των τουρκικών αρχών.

Με τα νέα καμώματα του Ερντογάν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό για κάθε πιθανή πρόκληση στο πεδίο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα