Λιβύη: Απορρίπτει τη συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

Λιβύη: Απορρίπτει τη συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Λιβύης - Τουρκίας για τους υδρογονάνθρακες, ΜΜΕ στη Λιβύη μεταδίδουν ότι του Κοινοβούλιο της χώρας δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία.

Όπως μετέδωσε το The Libya Update, «το Λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας».

Η συμφωνία Λιβύης - Τουρκίας για τους υδρογονάνθρακες απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως «παράνομη» καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού νομοθετικού σώματος, αναφέρεται.

Το Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα στην σπαρασσόμενη από εμφύλιο πόλεμο Λιβύη και έχει άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά. Κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζει καμία πράξη του.

Το Λιβυκό Κοινοβούλιο αναφέρει πως η συμφωνία που υπεγράφη με την Τουρκία, αποστερεί την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής από τα δικαιώματά της στους υδρογονάνθρακες.

 Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Κοινοβούλιο της Λιβύης αντιδρά σε συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά.

Αυτό είχε κάνει και στο μνημόνιο που είχαν υπογράψει ο Ερντογάν με τον Ντμπεϊμπά για την ΑΟΖ ανάμεσα σε Λιβύη και Τουρκία, «παραβλέποντας» την ύπαρξη πολλών ελληνικών νησιών, μεταξύ αυτών και η Κρήτη. Εξ ου και η Ελλάδα το είχε χαρακτηρίσει ως παράνομο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα