Οικονόμου: Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά

Οικονόμου: Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο.

 «Η κυβέρνηση αξιοποιεί τον χρόνο για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών την ώρα που η αντιπολίτευση τον σπαταλά ανωφελώς», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο οικονομικό κλίμα τονίζοντας ότι βελτιώθηκε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα γρήγορα και αποφασιστικά, με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τις λοιπές επαφές που είχε η ευρωπαία αξιωματούχος στη χώρα μας.

Σε περίπτωση που ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «εάν υπάρξει η διάθεση για μια συνάντηση θα αξιολογήσουμε θετική διάθεση το να γίνει αυτή η συνάντηση. Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές, είναι γνωστή η απάντηση και αποδόμηση σε αυτήν την προκλητική και εξωφρενική ρητορική».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Άγκυρα προβάλει εξωφρενικές αξιώσεις σε σχέση με το τι έλεγε στο παρελθόν και αυτή τη στιγμή δεν είναι το έδαφος τέτοιο ώστε να συζητηθούν πράγματα που θα συνέβαλλαν ενδεχομένως σε αποκλιμάκωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι πάγια θέση του πρωθυπουργού είναι να συνομιλεί με την τουρκική πλευρά, όμως θέτει κόκκινες γραμμές σε θέματα αμφισβήτησης εθνικής κυριαρχίας.

Ως προς το ζήτημα της ενέργειας, στο Βloomberg δημοσιεύτηκε άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο μίλησε για άλλη μια φορά για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα