Βλαντιμίρ Πούτιν: Προσάρτησε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας με απειλές για χρήση πυρηνικών

Βλαντιμίρ Πούτιν: Προσάρτησε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας με απειλές για χρήση πυρηνικών

Με απειλές για χρήση πυρηνικών ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών σε τελετή στο Κρεμλίνο. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε μία σύντομη εμφάνιση και στην φιέστα της Κόκκινης Πλατείας που ακολούθησε, λέγοντας ότι η Ρωσία νίκησε.
Ο στόχος επετεύχθη. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αύξησε σημαντικά το έδαφος της Ρωσίας προσαρτώντας τις τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας.

Με ύφος αυτοκράτορα και με πομπώδεις εκφράσεις ο Ρώσος πρόεδρος έκανε μία σύντομη εμφάνιση στην φιέστα της Κόκκινης Πλατείας και μίλησε για αλήθεια και δύναμη.

«Γίναμε πιο δυνατοί επειδή είμαστε μαζί. Έχουμε μαζί μας την αλήθεια και η αλήθεια είναι δύναμη. Δηλαδή νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Ευχαριστώ. Καλή επιτυχία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όταν ένωσε τα χέρια του με τους τέσσερις ηγέτες των κατεχόμενων περιοχών ήταν από τις ελάχιστες φορές που είδαμε τον Πούτιν να γελάει, ή έστω να χαμογελάει.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Μόσχας έσφυζε από ενθουσιασμό και παλμό ενώ ακολούθησε η μεγάλη συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία, με τους θεατές να κρατούν ρωσικές σημαίες και να έχουν ζωγραφίσει τα εθνικά χρώματα της Ρωσίας στο πρόσωπό τους.

Νωρίτερα, ο σύγχρονος τσάρος της Ρωσίας, σε επίσημη τελετή στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο υπέγραψε τα διατάγματα των προσαρτήσεων και απείλησε το Κίεβο ακόμη και με χρήση πυρηνικών αν προσπαθήσει να απελευθερώσει τα ουκρανικά εδάφη.

«Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις που έχουμε. Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα δύο φορές καταστρέφοντας τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Και, παρεμπιπτόντως, δημιούργησε προηγούμενο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για την δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου, δείχνοντας την Ουάσιγκτον, χωρίς να την κατονομάσει.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξωνες. Προέβησαν σε σαμποτάζ – απίστευτο όμως αληθινό – οργανώνοντας εκρήξεις στους διεθνείς αγωγούς αερίου που περνούν από το βυθό της Βαλτικής θάλασσας. Ουσιαστικά κατέστρεψαν μια πανευρωπαϊκή ενεργειακή υποδομή. Είναι προφανές σε όλους ποιος έχει συμφέρον από αυτό. Αυτός που έχει συμφέρον το έκανε, φυσικά» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τα πάντα. Αιτιολόγησε τις προσαρτήσεις, απείλησε με πυρηνικό πόλεμο και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για το σαμποτάζ στους αγωγούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα