Ερντογάν: Δεν ξεχνάμε την Τριπολιτσά. Μητσοτάκης: Απαράδεκτο το επιθετικό κρεσέντο Ερντογάν

Ερντογάν: Δεν ξεχνάμε την Τριπολιτσά. Μητσοτάκης: Απαράδεκτο το επιθετικό κρεσέντο Ερντογάν

Λίγες ώρες πριν απαντήσει στη χυδαία προβοκάτσια του Ταγίπ Ερντογάν με «όπλο» το προσφυγικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ, μιλώντας στο CNN, χαρακτήρισε απαράδεκτο το κρεσέντο επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας.
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει ένα κρεσέντο τουρκικής ρητορικής που στρέφεται κυρίως κατά της Ελλάδας με εντελώς αβάσιμους, παράλογους ισχυρισμούς που αμφισβητούν την κυριαρχία επί των ελληνικών νησιών. Έχουμε πει πολύ ξεκάθαρα ότι αυτό το μοτίβο ρητορικής είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας δε στις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας, που εκστόμισε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος από το βήμα του ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έθεσε το ζήτημα στην σωστή του διάσταση.

«H Ελλάδα έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Μόλις σήμερα, είχαμε δύο ναυάγια. Σώσαμε περισσότερα από 100 άτομα, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Επομένως, το να κατηγορεί κάποιος την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας -και αυτή η κατηγορία προέρχεται στην πραγματικότητα από μια χώρα που έχει ιστορικό εργαλειοποίησης μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς- είναι εντελώς παράλογο», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Νέα εμπρηστική ανάρτηση
Ο Ταγίπ Ερντογάν, ακολουθώντας το γνωστό μοτίβο αντιστροφής της πραγματικότητας, έκανε νέα εμπρηστική ανάρτηση κάνοντας λόγο για σφαγή της Τριπολιτσάς.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα», ανέφερε στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

Αμέσως δε μετά την προσευχή της Παρασκευής, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για σύσταση Διεύθυνσης Επικοινωνίας στην Αθήνα αντίστοιχη με την δική του Διεύθυνση Επικοινωνίας, προχώρησε σε υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την χώρα μας ακολούθημα της Τουρκίας.

«Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας μας είναι πολύ ισχυρότερη, σε αυτό το σημείο έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ένα δίκτυο επικοινωνίας με τον κόσμο. Μας ακολουθούν από πίσω, είναι τα βαγόνια».

Ο Νίκος Δένδιας συνεχίζοντας τον διπλωματικό του μαραθώνιο στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, συζήτησε με την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία ενώ συμμετείχε και στο Διατλαντικό Δείπνο το οποίο διοργάνωσαν οι ΗΠΑ.

Αύριο ξεκινά η Ελληνογαλλική άσκηση Αργώ στο βόρειο Αιγαίο, με Αθήνα και Παρίσι να στέλνουν σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.

Ο Μητσοτάκης επιλέγει να απαντήσει στον Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ
Στις 21:30 ώρα Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ με μία αυστηρή ομιλία. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφυλαχθούν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δώσει μία σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και των fake news του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Τουρκία είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Ελλάδας από το ίδιο βήμα.

Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά πως ο Ερντογάν έχει προχωρήσει σε πίθεση κατά της Ελλάδας διότι επιθυμεί να αλλάξει την εικόνα του στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς έχει σημειωθεί έκρηξη του πληθωρισμού, αλλά συνεκτιμάται το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει ενοχληθεί προσωπικά από την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα