Απειλές Τσελίκ για το γεωτρύπανο – Εντείνουν τις επιθέσεις στην Αθήνα τα τουρκικά μέσα

Απειλές Τσελίκ για το γεωτρύπανο – Εντείνουν τις επιθέσεις στην Αθήνα τα τουρκικά μέσα

Mία ημέρα πριν ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώσει την περιοχή όπου κατευθύνεται το Αμπντουλ Χαμίντ Χαν, η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε επίδειξη δύναμης και προκλητικότητας λέγοντας ότι, η Τουρκία είναι ασταμάτητη και πως - όποιος δοκιμάσει την αποφασιστικότητά της - θα απογοητευτεί. Η Αθήνα την ίδια ώρα, με ψυχραιμία παρακολουθεί το κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων.

Με το Αμπντουλ Χαμίντ Χαν να είναι έτοιμο να λύσει κάβους στις 9 Αυγούστου για την Ανατολική Μεσόγειο, ο «βεζίρης» του Σουλτάνου επιδόθηκε σε αλαλαγμούς, απειλές και χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας την οποία αποκάλεσε «κακομαθημένο παιδί της Δύσης».

«Για αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας σε θέματα προστασίας της πατρίδας και στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση. Δεν μπορούν να εκτρέψουν την Τουρκία από τον δρόμο της, η Τουρκία δε νικιέται, η Τουρκία δεν εμποδίζεται η Τουρκία δεν σταματιέται, η Τουρκία δεν νικιέται με τίποτα», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας με ανάρτησή του δημοσιοποίησε την φάση στην οποία είναι οι προετοιμασίες για τον απόπλου.

«Το Αμπντουλ Χαμίντ Χαν μετράει τις μέρες για να συναντήσει τα βαθιά νερά της Μεσογείου.
Ολοκληρώθηκαν: Δοκιμές ικανότητας διάτρησης, ναυτικές Δοκιμές και δοκιμές συστήματος και εξοπλισμού», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Με όλα τα μέσα η Άγκυρα εντείνει πλέον και έναν επικοινωνιακό «πόλεμο».

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας που επιτίθεται στην Αθήνα κάνοντας το μαύρο άσπρο με τίτλο: Οι ελληνικές προκλήσεις εναντίον της Τουρκίας είναι ανάθεμα στην ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αθήνα και Λευκωσία ετοιμάζονται τόσο σε διπλωματικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο να αντιμετωπίσουν ακόμα και το χειρότερο σενάριο.

Όπως αποκάλυψε το MEGA η Ελλάδα δέσμευσε δύο περιοχές για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου κοντά σε Χίο, Σάμο, Τήλο και Χάλκη και η Τουρκία αντέδρασε, θέτοντας θέμα αποστρατικοποίησης των εν λόγω νησιών

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα