Προκλητικό το τουρκικό ΥΠΕΞ: Μαχητικά της Ελλάδας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας και απαντήσαμε

Προκλητικό το τουρκικό ΥΠΕΞ: Μαχητικά της Ελλάδας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας και απαντήσαμε

Μια προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφορικά με τις υπερπτήσεις που σημειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς τουρκικά μαχητικά έφτασαν 2,5 μίλια μακριά από την περιοχή.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αρνήθηκε την ευθύνη και ανέφερε ότι η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και χαρακτήρισε τις παραβιάσεις ως «απάντηση» στην ελληνική πλευρά.

 Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στα δυτικά της Ίμβρου (Gokceada) στις 16 Μαΐου 2022 και στα δυτικά της περιοχής Enez στις 17 Μαΐου 2022. Η Πολεμική μας Αεροπορία έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις στις 18 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τους κανόνες περί αμοιβαιότητας και της εμπλοκής.

Η Ελλάδα προσπαθεί για άλλη μια φορά να δημιουργήσει μία αντίληψη εναντίον της χώρας μας στη διεθνή κοινή γνώμη, χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε η ίδια με δικές της προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτουμε παντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της χώρας μας από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με την ανακοίνωσή του με ημερομηνία 20 Μαΐου και καταδικάζουμε σφόδρα τις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Για να μην ξανασυμβούν τέτοια επεισόδια, η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο και να ασχοληθεί σοβαρά με τη διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, όπου εδώ και ένα χρόνο αποφεύγει να συμμετάσχει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα