Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας για επενδύσεις 4 δισ. ευρώ μεταξύ Ελλάδας – ΗΑΕ

Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας για επενδύσεις 4 δισ. ευρώ μεταξύ Ελλάδας – ΗΑΕ

Σε συμφωνία για την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους τεσσάρων δις στην Ελλάδα κατέληξαν ο διάδοχος του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα επεκταθούν και στην συνεργασία για τα θέματα της ενέργειας σε όλους τους τομείς.

«Σημαντικές επενδύσεις γίνονται σε αυτή την κατεύθυνση και θα θέλαμε να διερευνήσουμε περαιτέρω δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας και συμμετοχής κεφαλαίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα επανενεργοποιεί το δικό της πρόγραμμα εξόρυξης για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της ελληνικής επικράτειας. Και αυτή είναι μία προοπτική που ενδεχομένως να δημιουργεί δυνατότητες περαιτέρω στρατηγικής συνεργασίας» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα υπογράφηκαν μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές με προοπτική επενδύσεων έως 4 δις ευρώ στη χώρα μας ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον διάδοχο του θρόνου να επισκεφθεί την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα