Σαφές μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Σε 12 μήνες θα γίνουν οι εκλογές

Σαφές μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Σε 12 μήνες θα γίνουν οι εκλογές

Σε 12 μήνες θα γίνουν οι εκλογές ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας το 14ο συνέδριο του κόμματος της ΝΔ και θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την αυτοδυναμία.

Ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο του συνεδρίου της ΝΔ προσδιόρισε τον χρόνο των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, σε 12 μήνες από τώρα, καλώντας τους πολίτες να κάνουν σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο προσώπων.

«Για σκεφτείτε λίγο την κα Χριστοδουλοπούλου στον Έβρο. Για σκεφτείτε λίγο τον κ. Πολάκη στην πανδημία. Για σκεφτείτε λίγο τον κ. Βαρουφάκη στην οικονομία. Για σκεφτείτε λίγο το δίδυμο Κοτζιά-Καμμένου στα εθνικά μας θέματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι εύκολο να λες «όχι» σε όλα και «ναι» στο τίποτα», είπε εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Με επικεφαλής έναν αρχηγό που δεν ξέρει ούτε καν να υπολογίσει τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ούτε καλά καλά να μετρήσει τα ποσά έως τα 600 ευρώ που θα επιστραφούν. Αλλά τολμά να μιλά για ‘λογαριασμούς Μητσοτάκη’ επειδή πολύ απλά δεν τολμά να μιλήσει για ‘λογαριασμούς Πούτιν’ που είναι και η πραγματική αιτία των αυξήσεων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H Νέα Δημοκρατία είναι σε αμετάκλητη αποδρομή. Σε κατήφορο που δεν επιδέχεται αναστροφή, ό,τι και αν κάνουν ο κύριος Μητσοτάκης και οι σπόνσορές του», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση ως εθνική αναγκαιότητα για την αυτοδύναμη Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι η απλή αναλογική υπονομεύει την κυβερνησιμότητα και τη σταθερότητα του τόπου.

Το σύνθημα του συνεδρίου «Δίπλα σε κάθε Πολίτη» είναι η πυξίδα μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ έμεινε όρθια γιατί είναι κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό.

«Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε όμως να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «αποτελεί εθνικό στόχο μέσα στο καλοκαίρι η έξοδός μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας και εντός του ’23 να μπούμε στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα».

«Ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής εκστρατείας»
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Γιάννης Πρετεντέρης είπε ότι η ομιλία Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ: «είναι το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής εκστρατείας».

Και συμπλήρωσε:

«Ας μην πάρουμε όρκο για τις εκλογές. Ο Μητσοτάκης επέλεξε αντίπαλο (Τσίπρα), δρόμο (δύο εκλογές) και στόχο (αυτοδυναμία). Επαναπροσδιόρισε την στρατηγική του και επανήλθε στον Μητσοτάκη που ξέραμε από τη ΔΕΘ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα