Παράταση των μέτρων για μια βδομάδα δείχνει ο Θάνος Πλεύρης – Επιμένουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας

Παράταση των μέτρων για μια βδομάδα δείχνει ο Θάνος Πλεύρης – Επιμένουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας

Οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας παραμένουν στα ύψη και την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία δέχονται τρομακτική πίεση. Οι εισαγωγές είναι σε τριψήφιο νούμερο και πάλι, ενώ τα κρεβάτια στις εντατικές που είναι κενά, είναι πλέον ελάχιστα.
Παράταση κατά μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν από την Πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης «δείχνει» ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αν και τις τελευταίες ημέρες ακουγόταν έντονα ότι μπορεί μεν τα μέτρα να παραταθούν, αλλά να αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και στη διασκέδαση, το σενάριο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται.

Και αυτό διότι οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας – εισαγωγές και διασωληνώσεις – παραμένουν στα ύψη, διατηρώντας την πίεση στο σύστημα υγείας.

Για ακόμη μία ημέρα ο αριθμός των θανάτων από κορoνοϊό ξεπέρασε τους 100. Οι διασωληνωμένοι χθες άγγιξαν τους 673, ενώ οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν τις 475.

«Το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο»
Θέμα ημερών είναι δούμε την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων εκτιμά ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ενώ ο ίδιος αισιοδοξεί πως το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από τα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια.

Από αύριο, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορoνοϊού για τους ανοσοκατασταλμένους πολίτες, ώστε να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Εφημερίες τρόμου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Η κρισιμότητα της κατάστασης αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία της χώρας, με τους υγειονομικούς να δίνουν μάχη προκειμένου για μείνει όρθιο το σύστημα υγείας.

Δεν χαλαρώνουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο Ιπποκράτειο 38 ασθενείς θετικοί πέρασαν την πύλη του νοσοκομείου, καθώς και άλλα 15 ύποπτα κρούσματα, ενώ δεν υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ τα νοσοκομεία της Πάτρας
Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς το νοσοκομείο του Ρίου ξεκινάει την εφημερία του χωρίς καμία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα