Έρχεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ

Έρχεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ

Μετά από τα τελευταία επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, δρομολογείται η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η απόφαση είναι ειλημμένη και οι διαδικασίες επιταχύνονται.
Στη σκιά των θλιβερών εικόνων που δεν αρμόζουν κανένα πανεπιστήμιο της χώρας, επισπεύδεται η διαδικασία εκπαίδευση 400 αστυνομικών με την πανεπιστημιακή αστυνομία να βρίσκεται πλέον προ των πυλών.

«Τα campus των πανεπιστημίων τι είναι, ελληνική επικράτεια είναι, δεν μπορεί να υπάρχουν άλλοι νόμοι έξω από το campus των πανεπιστημίων και επειδή χωρίζει ένας τοίχος, το μέρος το εσωτερικό του campus να υπάρχουν άλλοι νόμοι», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό πανεπιστήμιο να μην προσφέρει απόλυτη ασφάλεια τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δυστυχώς για πολλά χρόνια έχει εγκατασταθεί ο φόβος στα πανεπιστήμια από μειοψηφείς μπαχαλακήδων. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσσαλονίκης υπήρχε για 24 χρόνια μια ψευτοκατάληψη», δήλωσε.

Μετά από ένα 24ωρο η κατάληψη στην κομιτεία της σχολής συνεχίζεται, ενώ γύρω από το Αριστοτέλειο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε επιφυλακή.

Φοιτητές από την πλευρά τους τονίζουν ότι άλλα θέματα τους απασχολούν και όχι η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η 4μηνη εκπαίδευση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων και αμέσως μετά θα βρίσκονται στη διάθεση των πρυτανικών αρχών που θέλουν να τις αξιοποιήσουν.

Στον Εισαγγελέα οι 6 συλληφθέντες που επιχείρησαν να γκρεμίσουν τοίχο στην ΑΣΟΕΕ
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 6 φοιτητές που συνελήφθησαν χθες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ενώ προσπαθούσαν να γκρεμίσουν τοίχο εντός του κτιρίου.

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρεις πλημμεληματικές πράξεις: Φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και απείθειας, γιατί αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι 6 αναμένονται να οδηγηθούν στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που επιχειρούσαν να δημιουργήσουν στέκι εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Στον Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες της κατάληψης στο ΑΠΘ
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην πρυτανεία του ΑΠΘ. Φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να δουν τον Πρύτανη προκειμένου να λογοδοτήσει για τις παρεμβάσεις της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα οι 15 φοιτητές που συνελήφθησαν χθες στην κατάληψη που είχαν οργανώσει στο πανεπιστήμιο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα