Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Ναι στο lockdown για τους ανεμβολίαστους

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Ναι στο lockdown για τους ανεμβολίαστους

Πρώτη και με διαφορά είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Alco για το OPEN. Συγκεκριμένα η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9,7%, ενώ στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώθηκε η άποψη των πολιτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και για το αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΚΙΝΑΛ 9,7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ 25 3,1%, η ΧΑ 1,7%, η Πλεύσης Ελευθερίας 1,6%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%, άλλο κόμμα 2,6% και αναποφάσιστοι 12,8%.

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, το 32% τον «κανέναν» και 6% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 57% απάντησε πως θέλει εξάντληση της 4ετίας, έναντι του 28% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Το 15% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ
Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ -ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε- το 33% απάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 32% τον Ανδρέα Λοβέρδο και το 24% τον Γιώργο Παπανδρέου. Στο 3% οι Καστανίδης και Γερουλάνος, ενώ στο 2% βρίσκεται οΧρηστίδης.

«Ναι» στο lockdown για τους ανεμβολίαστους
Στο ερώτημα για την ικανοποίηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κυβέρνηση, το 54% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 35% που είναι. 11% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ»

Υπέρ των μέτρων για τους ανεμβολίαστους τάσσονται οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί στην κοινωνία για την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας 

Αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ. Για τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σούπερ μάρκετ το ποσοστό φτάνει το 62%.

 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco και στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», θετικά απαντά το 35% και αρνητικά το 54%. Για το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών έχουν βοηθήσει το το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα