Μητσοτάκης: Τρία νέα μέτρα για υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ

Μητσοτάκης: Τρία νέα μέτρα για υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ

Τρία νέα μέτρα ανακούφισης προς τρεις κατηγορίες πολιτών που πλήττονται τόσο από την πανδημία, όσο και από την ακρίβεια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την ακρίβεια, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις συνέπειες της ακρίβειας η κυβέρνηση προχωρεί σε τρεις νέες πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα:

-Όπως συνέβη το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοι θα λάβουν έκτακτη καταβολή μισού μισθού (μέσο ποσό 900 ευρώ μέσα στο Δεκέμβριο)

-Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ προσαυξημένη κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας.

-Το ίδιο επίδομα θα λάβουν και 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία.

Η άμυνα δεν έτυχε, πέτυχε
Ταυτόχρονα, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «η πραγματικότητα, κ. Τσίπρα, είναι ότι η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό (2,8% τον Οκτώβριο, Ισπανία, 5,4%, Ρουμανία 6,5%)» και ότι η άμυνα της κυβέρνησης έναντι του κύματος της ακρίβειας «δεν έτυχε, αλλά πέτυχε», λέγοντας ότι με την εκδήλωση των πρώτων τάσεων αυξήσεων στην ενέργεια η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα και ότι χάρη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (φοροελαφρύνσεις, κλπ) το εισόδημα των πολιτών σταθερό εδώ και δύο χρόνια.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει ως σήμερα, ιδίως για τις τιμές του ρεύματος (επιδότηση λογαριασμών, κοινωνικό τιμολόγιο, κλπ), λέγοντας ότι το ποσό που θα δαπανηθεί συνολικά θα φθάσει τα 680 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επισήμανε για άλλη μια φορά ότι το επίδομα θέρμανσης φέτος θα είναι διπλάσιο και θα δωθεί με αντικειμενικά κριτήρια.

Επίσης, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «η ισχυρή ΔΕΗ αποτελεί σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια» για έλεγχο των αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος.

Καμπανάκι για το έλλειμμα
Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε συνοπτική αναφορά και στα μέτρα που η κυβέρνηση έλαβε προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στη διάρκεια των lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι όλα αυτά προκάλεσαν πρωτογενές έλλειμμα ύψους 7%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ενισχυουμε λελογισμένα τους συμπολίτες μας χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία», ενώ ανέφερε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, αλλά και το ταμειακό απόθεμα της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδεται σε «φθηνούς λαϊκισμούς», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «λυπάμαι που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εξακοντίζει δημαγωγικά και πλήρως ακοστολόγητα μέτρα. Διάβασα τα όσα απαριθμεί ο κ. Τσίπρας στην ερώτησή του, και αποτελούν μια φωτοτυπία του παρελθόντος», κάνοντας λόγο για «κενά περιεχομένου συνθήματα, ανεφάρμοστο πρόγραμμα τύπου Θεσσαλονίκής, πολλών δισεκατομμυρίων». Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να πει ανοιχτά αν θα στηρίξει τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και να καταθέσει προτάσεις που να στηρίζονται στην πραγματικότητα, λέγοντας ότι «μετά τους αρνητές της επιστήμης για την πανδημία, δεν χρειαζόμαστε και αρνητές της πραγματικότητας στην οικονομία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα