Μαζεύουν υπογραφές για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να μην ανακοίνωσε επίσημα ακόμα την υποψηφιότητα του, όλα δείχνουν ωστόσο ότι αυτή η εκκρεμότητα θα λήξει τις επόμενες ώρες πριν ή μετά την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού από την Τουρκία. 

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η συλλογή των υπογραφών που θα συνοδευόσουν την υποψηφιότητα του. Στόχος είναι να συγκεντρώσει όχι μόνο τις 45 υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά πολύ περισσότερες. Κάποιοι μιλούν για 80 ή και 100 υπογραφές.

Την ίδια στιγμή στελέχη του ΚΙΝΑΛ –της στενής Παπανδρεϊκής ομάδας τηλεφωνούσαν  σε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, συνδικαλιστές αλλά και σε στελέχη που έχουν θέσεις σε νευραλγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να συναχτεί ένα κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες άλλωστε λένε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες έχουν συνομιλήσει τις τελευταίες ώρες με τους βουλευτές Γ. Καμίνη, Γ. Αρβανιτίδη ενώ βρίσκονται σε επαφή και με στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ.

Σημαντικό ρόλο σε όλες αυτές τις διαδικασίες παίξουν στελέχη προερχόμενα από το Γεννηματικό μπλοκ όπως, ο Χρήστος  Πολυζωγόπουλος, η Τόνια Αντωνίου, ο Στέφανος Παραστατίδης.

Πάντως μέχρι τώρα κανείς από τους υποψήφιους προέδρους δεν εμφανίζεται έτοιμος να αποσυρθεί από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ. Μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να το σκεφτεί εφόσον υπάρξει η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πατρίδα των Παπανδρέου, το Καλέντζι Αχαΐας, την οποία επισκέφθηκε χθες έστειλε μήνυμα για άλλη μια φορά ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Στην συνέχεια μάλιστα από την Ζάκυνθο επεσήμανε ότι: Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει, να μας το πει γρήγορα, γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει.

Αρνητικός στο να αποσύρει την υποψηφιότητά του είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε χθες για 35 λεπτά μέσω Skype με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να του είπε ότι σκέπτεται να είναι υποψήφιος και του ζήτησε να είναι στο πλευρό του.

«Κατεβαίνω γιατί θέλω να μεγαλώσω την παράταξη», λέγεται ότι είπε στον συνομιλητή του ο Γιώργος Παπανδρέου. «Πρόεδρε, υπάρχει κοινωνικό αίτημα για αλλαγή γενιάς στο ΚΙΝΑΛ και έτυχε να είμαι εγώ αυτός», ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αυτό θα είναι άλλωστε και το αφήγημα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εμφανίζεται να βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες.

Αμετακίνητοι από την θέση τους να είναι υποψήφιοι παρουσιάζονται ο Χάρης Καστανίδης, και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης δεν φαίνεται να θέλει να πετάξει λευκή πετσέτα πριν δει τις τελικές εξελίξεις.

«Είμαι παιδί της αλλαγής και αυτό είναι κάτι που εκφράζει χιλιάδες συμπολίτες μας. Είμαι εδώ, αυτόνομα, για να εκφράσω τη γενιά μου και τη διαγενεακή ενότητα της παράταξης. Με αυτή την πυξίδα και σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως μπαίνω στη μάχη», δήλωσε  ο κ. Χρηστίδης.

ΚΙΝΑΛ: «Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου» λέει ο Χρηστίδης

«Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ακόμη και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος». 
Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκ των διεκδικητών την ηγεσία του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.  

«Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω ιδέες και απόψεις. Άρα, είναι αυτονόητο ότι αυτές τις ιδέες και τις απόψεις θα τις υπερασπιστώ και εγώ», σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν ήταν στις προθέσεις του να κατέβει υποψήφιος όσο η κούρσα διαδοχής «έτρεχε» με τα προηγούμενα δεδομένα, αλλά αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά. 

«Για τη δική μας παράταξη, η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18-35 ετών παίρνει κάτω από 4,5% διαρκώς, είναι ζήτημα βιωσιμότητας να εισρεύσει νέα γενικά. Και η δικιά μου υποψηφιότητα αυτό εξυπηρετεί. Το μήνυμα που εισπράττω είναι ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί θέσεις και απόψεις», είπε ο κ. Χρηστίδης.  

Επιπλέον, δήλωσε ότι η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο κενό, καθώς ό,τι εξέφραζε με τη δουλειά της εδώ και 6 χρόνια είναι κάτι που δεν μπορούσε να το εκφράσει κανένας από τους υπόλοιπους. 

«Υπήρξε ανάγκη και από την παράταξη και από πολλούς ανθρώπους πώς μπορεί όλο αυτό να εκφραστεί. Γι’ αυτό κάποιοι άνθρωποι κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να εκφράσουμε ως συνέχεια αυτή την πολιτική και να κάνουμε κι ένα restart σε μια νέα σχέση με τους νέους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τόνισε μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει και πάλι με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, παρούσα, αποφασιστική και δυναμική. «Και η υποψηφιότητά μου αυτό θέλει να εκφράσει», υπογράμμισε. 

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν πιστεύει πως οι τόσες πολλές υποψηφιότητες εξευτελίζουν το ΚΙΝΑΛ, γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο «το ΠΑΣΟΚ του 6,3% πριν από τέσσερα χρόνια είχε 8 υποψηφίους και κάναμε μια διαδικασία, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στο να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, καθώς 212.00 πολίτες ήρθαν να ψηφίσουν σε μια πολύ ανοιχτή διαδικασία». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα