Μπογδάνος – Εμμένει στις απόψεις του, δεν παραδίδει την έδρα του

Μπογδάνος – Εμμένει στις απόψεις του, δεν παραδίδει την έδρα του

Πολιτικούς μετασεισμούς προκάλεσε η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα στη Βουλή.
Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην πρώτη του αντίδραση φαίνεται πως δεν κατάλαβε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης του άνοιξε την πόρτα της εξόδου – σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι θα διατηρήσει την έδρα του.

«Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την ΚΟ της ΝΔ. Δυστυχώς στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» υποστήριξε ο ίδιος.

Πριν τη θύελλα στη Βουλή και τη διαγραφή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανεβαίνοντας στο βήμα της βουλής στέκεται και μιλά για λίγο με τον υπουργό Εξωτερικών.

Τα όσα είπε όμως από τη θέση του λίγο αργότερα προκάλεσαν την αντίδραση του Νίκου Δένδια -πριν ακόμη τελειώσει, ο υπορυγός Εξωτερικών προσπαθεί να σηκωθεί από τα υπουργικά, ζητώντας το λόγο από το προεδρείο για να απαντήσει, πετά τη μάσκα και ξεσπά.

Μόλις βγήκαν από την αίθουσα ο βουλευτής εξέφρασε απορία για την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών.

Μπογδάνος: Εμένα εννοούσατε υπουργέ;
Δένδιας: Έκανες λάθος, δεν έπρεπε να τα πεις αυτά.

Η κίτρινη κάρτα που του έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από 15 ημέρες, έγινε κόκκινη αμέσως μόλις ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στη Σλοβενία.

«Φυσικά ο κ. Δένδιας πήρε μια θέση που έπρεπε να πάρει. Αν σιωπούσε μπροστά σε όλα αυτά, τότε θα ήτανε τραγωδία» σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε κι άλλες διαγραφές στελεχών της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον κ. Μπογδάνο αφού τον εξέθεσε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος έδωσε άμεσα απάντηση στην Κουμουνδούρου.

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό σε μία σειρά θεμάτων. Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως υπουργό εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν σε νέα μετωπική με αφορμή δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού παιχνιδιού, οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Πριν καλά καλά στενώσει το μελάνι της διαγραφής Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος και αφήνει μάλιστα παράθυρο επιστροφής του».

Αίσθηση πάντως προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ίδιο ερώτημα.  «Δεν είμαι ούτε μου αρέσει να υποκαθιστώ τον πρωθυπουργό» υπογράμμισε.

Ο Θανάσης Πλευρής δήλωσε ευθέως πως οι φράσεις του κ. Μπογδάνου στη Βουλή απέχουν από τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. «Είναι σκέψεις και εκφράσεις που εκφράζουν άλλα μορφώματα» υποστήριξε.

Εξηγήσεις από όλες τις πλευρές αξιώνει ο Κώστας Κυρανάκης. «Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι τις επομενες ώρες και μέρες θα υπάρξουν εξηγήσεις» σημείωσε.

«Είχαμε προειοδοποιήσει για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. Η διαγραφή Μπογδάνου δεν την αναιρεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

«Δεν ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων, ούτε με τα σαμάρι και τα σαμαράκια που έχουν τα κόμματα αυτά» σχολίασε ο κ. Βελόπουλος.

«Το μόνο κόμμα που δεν παράγει μισαλοδοξία είναι η ΝΔ και αυτό επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός», τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα