Νίκος Φίλης: Μπορεί να σπάσαμε το κεφάλι του φιδιού, αλλά υπάρχουν και Μπογδάνοι

Νίκος Φίλης: Μπορεί να σπάσαμε το κεφάλι του φιδιού, αλλά υπάρχουν και Μπογδάνοι

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, ο Νίκος Φίλης σημείωσε με νόημα ότι ,η κυβέρνηση, δήθεν μέσα από την προστασία των συνόρων καλλιεργεί την προσφυγοφοβία, μετατρέποντας τον άλλο, τον πρόσφυγα, σε εχθρό. Ο αυταρχισμός που εξέπεμψε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν όλα, ακόμα και παράνομες συμπεριφορές, προκειμένου να μην έρθει κανένας».

«Μπορεί να σπάσαμε το κεφάλι του φιδιού, αλλά υπάρχουν και Μπογδάνοι. Αν έχουμε στοιχειώδη αντίληψη κράτους δικαίου και ανθρωπισμού, σε όποιον θεό και να πιστεύει ο καθένας, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ο ορισμός του πολιτικού πρόσφυγα σήμερα, είναι αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν. Άρα πρέπει να είναι ανοιχτές οι πόρτες μας, σε σύνδεση με την Ευρώπη προφανώς και να μην διώκονται οι πρόσφυγες. Να μην εξαφανίζονται ως δια μαγείας οι πρόσφυγες και να στέλνονται πίσω, όπως γίνεται τώρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

 Και τόνισε ότι «σήμερα η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το προσφυγικό στην ελληνική κοινή γνώμη λέγοντας της, ότι μπορεί να τα έκανε χάλια στις φωτιές και στη διαχείριση της πανδημίας, άλλα δεν περνάει κουνούπι από τα τείχη. Ο Μπογδάνος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κρίκο μιας νοοτροπίας που καλλιεργείται άνωθεν».

topontiki