Αυτά είναι τα πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών - Τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Τσίπρας

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών - Τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Τσίπρας

Δόθηκαν στη δημοσιότητα  από την αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι, ενώ αφορούν στα στοιχεία για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάστασή τους κατά την οικονομική χρήση του έτους 2019.

Καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 35.500 ευρώ δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πόθεν έσχες του 2020 που αφορά τη χρήση του οικονομικού έτους 2019 που ανήλθε στην εξουσία.

Παράλληλα δηλώνει άλλα 11.800 ευρώ εισόδημα από ακίνητα, ενώ η σύζυγός του έχει αποκτήσει εισοδήματα της τάξης των 36.671 ευρώ.

Δείτε εδώ τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Εισοδήματα ύψους 32.961,68 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και την αποζημίωσή του ως πρωθυπουργού δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στο πόθεν έσχες του 2020 που αφορά τη χρήση του οικονομικού έτους 2019 που αποχώρησε από την εξουσία.

Την ίδια ώρα η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα δήλωσε 19.355,78 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες.

Δείτε εδώ τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Ετήσιο εισόδημα της τάξης των 73.466,98 ευρώ δηλώνει ως εισόδημα ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ η σύζυγός του Αναστασία Κοντογιάννη εμφανίζει εισόδημα ύψους 18.176,44 ευρώ και επίσης 2,5 ευρώ από μερίσματα και τόκους σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις είναι του 2020 και αφορούν τη χρήση του οικονομικού έτους 2019, που ήταν χρονιά εκλογών

Δείτε εδώ τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

Συνολικό εισόδημα ύψους 96.385,58 ευρώ δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2020 για τη χρήση του οικονομικού έτους 2019, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συμπεριλαμβανομένων των εισοδημάτων του συζύγου της.
Αναλυτικότερα η ίδια δήλωσε συνολικό καθαρό εισόδημα 36.627,33 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ, και 4,45 ευρώ από μερίσματα, τόκους δικαιώματα.  
Δείτε εδώ τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά.

Ετήσιο εισόδημα της τάξης των 39.500 ευρώ εμφανίζει στο πόθεν έσχες του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Επίσης ο ίδιος, μαζί με τη σύζυγό του, διατηρούν δύο τραπεζικές θυρίδες στη Eurobank, με την γυναίκα του να έχει ένα ακίνητο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης 312 τ.μ. Ο κ. Βελόπουλος, πάντως, δεν διαθέτει άλλο ακίνητο.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις είναι του 2020 και αφορούν τη χρήση του οικονομικού έτους 2019, που ήταν χρονιά εκλογών

Δείτε εδώ τη δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ετήσιο εισόδημα της τάξης των 33.181,71 ευρώ εμφανίζει στο πόθεν έσχες του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Την ίδια ώρα η σύζυγός του, εμφανίζει πολύ υψηλότερα εισοδήματα που φθάνουν τα 150.916 ευρώ.

Το τέως υπουργός Οικονομικών έχει επίσης στο όνομά του πέντε ακίνητα, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στην Κηφισιά και τα τρία στην Πρέβεζα απ’ όπου κατάγεται, ενώ η σύζυγός του έχει στην κατοχή της δύο ακίνητα, εκ των οποίων το ένα στην Κηφισιά και το άλλο στην Πρέβεζα.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις είναι του 2020 και αφορούν τη χρήση του οικονομικού έτους 2019, που ήταν χρονιά εκλογών.

 Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου εδώ

Για να δείτε αναλυτικά τα πόθεν έσχες πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα