Κυμπουρόπουλος: Ζητώ συγγνώμη από το κόσμο. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σάλο προκάλεσε η ψήφος του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κατά των αμβλώσεων σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις, μέσα και έξω από το κόμμα του, που προκάλεσε η απόφασή του να υπερψηφίσει ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο που μπορεί να ερμηνευτεί ως αντίθετο στις αμβλώσεις, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας πως δεν είπε ποτέ ότι είναι κατά της αυτοδιάθεσης των γυναικών.

«Ζητώ συγνώμη από τους ακροατές και τον κόσμο. Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση. Κι εγώ θα αντιδρούσα έτσι αν ήταν αυτό αλήθεια. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet» ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Το ψήφισμα έλεγε ότι η ζωή ενός παιδιού πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψής του. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν αναιρεί τη θέση του υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. «Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Θεωρώ ότι είναι αλληλοσυμπληρώμενα, όχι αντικρουόμενα» τόνισε. Το κόμμα του πάντως, η ΝΔ, χθες τον άδειασε ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις των άλλων κομμάτων.

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του» ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερο η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Βίσεγκραντ όπου κυβερνούν κυβερνήσεις της ακραίας Δεξιάς» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε ότι «εφόσον η ΝΔ πιστεύει στο δικαίωμα αυτό οφείλει να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου».

Το ψήφισμα δεν πέρασε από το ευρωκοινοβουλιο και εκτός του κ. Κυμπουρόπουλου το καταψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα