Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη. Αυξάνονται οι φωνές και στη ΝΔ. Η τοποθέτηση Βόζεμπεργκ

Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη. Αυξάνονται οι φωνές και στη ΝΔ. Η τοποθέτηση Βόζεμπεργκ

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι η πρώτη από το κυβερνητικό στρατόπεδο που θέτει δημοσίως ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

 Η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η κυρία Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι η κυρία Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως είπε.

Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας.

Η κυρία Βόζεμπεργκ επέκρινε επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και όσους στοχοποιούν τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

Υπερασπιζόμενη δε τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο».

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και πρέπει να αυστηροποιηθεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ξαναδεί το θέμα της παραγραφής επισήμανε.

 Εγκλωβισμένη βρίσκεται η κυβέρνηση στο θέμα του Δημ. Λιγνάδη, καθώς καθημερινά πληθαίνουν οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο ένας μετά τον άλλο οι καλλιτέχνες ζητούν την παραίτηση της, αφού θεωρούν ότι διαχειρίστηκε την όλη ιστορία με την λογική του κουκουλώματος.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου περιμένουν να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις και να ξεχαστεί το θέμα καθώς θεωρούν ότι μια παραίτηση την συγκεκριμένη στιγμή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε.

Απ την Παρασκευή άλλωστε καταβάλλεται από την πλευρά της κυβέρνησης μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να περάσει στην κοινή γνώμη ότι το θέμα δεν έχει πολιτικές διαστάσεις και κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε αυτό το θέμα.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι και μέσα στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως στο κόμμα υπάρχουν πολλές και σοβαρές αντιδράσεις καθώς η υπόθεση Λιγνάδη ακουμπάει μια μεγάλη μερίδα πολιτών..

Το γεγονός ότι τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκαν να μιλούν για φήμες έχει φέρει οργή στον κόσμο της ΝΔ ο οποίος παρακολουθεί έκπληκτος τις εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ενώ μέχρι σήμερα αντιδράσεις σε εσωκομματικό επίπεδο υπήρχαν μόνο για τα εθνικά θέματα για πρώτη φορά στελέχη της Σαμαρικής αλλά και της Καραμανλικής πτέρυγας εμφανίζονται οργισμένα καθώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει μια πιο δυναμική αντίδραση σε αυτό το θέμα. Λένε μάλιστα ότι η υπόθεση δεν έχει να κάνει καθόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την ίδια την κοινωνία που ζητάει σκληρά μέτρα στο θέμα αυτό.

Οι λάτρεις της επικοινωνίας όμως στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι μετά την σύλληψη Λιγνάδη όπου η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης το θέμα θα σταματήσει να απασχολεί την κοινή γνώμη. Γι αυτό άλλωστε ρίχνουν το βάρος τους ιδιαιτέρα στα θέματα της πανδημίας και στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο , ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεφύγουν από την υπόθεση «επικίνδυνος άνθρωπος.»
 

Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγναδή και τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο  Πολιτισμού στο κτήριο της οδούς Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια κι έχει ανοίξει πανό με το οποίο ζητά την παραίτηση της υπουργού.

«Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθύμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις είτε στον εισαγγελέα είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε "Μενδώνη παραιτήσου". Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου.