Τι συμβαίνει με τους μετακλητούς υπαλλήλους; Η τροπολογία Χαρδαλιά

Τι συμβαίνει με τους μετακλητούς υπαλλήλους; Η τροπολογία Χαρδαλιά

Πάρτυ μετακλητών στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την επισήμανση πως η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης.

Αφορμή για την επίθεση της Κουμουνδούρου προς την κυβέρνηση αποτέλεσε η τροπολογία Χαρδαλιά που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο (για τις οπτικοακουστικές παραγωγές και την ψηφιακή διακυβέρνηση) για την σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Για την ακρίβεια προβλέπει τη δημιουργία 28 οργανικών θέσεων της Πολιτικής Προστασίας ανατρέποντας ωστόσο κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση της ΝΔ τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του Δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές. Συγχρόνως όπως επισημαίνει αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους. «Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας πως το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ .

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης απευθυνόμενος στον Ν. Χαρδαλιά έκανε λόγο για ντροπολογία, μνημείο αναξιοκρατίας και άλωσης του κράτους που προσβάλει το κοινοβούλιο κατηγορώντας τον παράλληλα για υποκρισία αφού η ΝΔ ως αντιπολίτευση μιλούσε για το κόστος των μετακλητών και τώρα το έχει πενταπλασιάσει.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε σκανδαλώδη την τροπολογία Χαρδαλιά διότι όπως είπε ανατρέπει το σύνολο των διοικητικών κανόνων για τις προσλήψεις προσωπικού που εντάσσεται στην υπαλληλική ιεραρχία.  Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να μετατρέψει το κράτος σε λάφυρο είπε στον Ν. Χαρδαλιά: «Δεν είναι φέουδό σας η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Δεν σας ανήκει. Σε ποια χώρα του κόσμου γίνονται αυτά;» καταγγέλλοντας θεσμικό εκφυλισμό και σκοτεινή περίοδο για τους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα