Χαρδαλιάς: Κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή τα βράδια

Χαρδαλιάς: Κλειστή η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή τα βράδια

Ο κ. Χαρδαλιάς καυτηρίασε τη συμπεριφορά ορισμένων στον κλάδο εστίασης, τα take away ποτά και τις συναθροίσεις και τόνισε πως η σταδιακή άρση των μέτρων είναι συλλογική υπόθεση.

Επίσης ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς έλεγχοι από την αστυνομία σε όλη τη χώρα και πως αυτοί θα γίνονται σε καθημερινή βάση. Μάλιστα είχαμε έξι συλλήψεις και πρόστιμα. 

Συγκεκριμένα μέτρα για την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από τα όσα διαδραματίστηκαν τα δύο πρώτα βράδια μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, εδώ και λίγα λεπτά ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στην περιοχή και η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμένει κλειστή, καθημερινά, από τις 9 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων μας αφορά όλους» και πρόσθεσε: «Δεν έχει αλλάξει το καθημερινό μας στοίχημα».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες» και «Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες η επόμενη φάση της άρσης των μέτρων απομακρύνεται».

Αναφερόμενος στις εικόνες που είδαν τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας και αφορούσε καταστηματάρχες που εκμεταλλεύτηκαν τον όρο take away και προκάλεσαν συνωστισμό κόσμου έξω από καφέ μπαρ, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχους, καταγράφηκαν παραβάσεις και έγιναν συλλήψεις» ενώ έστειλε και μήνυμα πως:«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση».

Μιλώντας για το θέμα που προέκυψε το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Παρασκευή, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε: «Δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν αλλά σε άτομα που αγνοούν τους κανόνες. Αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες.

ιΙσχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα