Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Ένα διαρκές σπριντ ξεκινάει από σήμερα για την κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτιστεί όσον τον δυνατόν γρηγορότερα η ύφεση και να επιστρέψει η χώρα μας σε σύντομα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα της επανεκκίνησης στο υπουργικό συμβούλιο και σήμερα κατά την ομιλία του στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα αναφερθεί αναλυτικά στο σχέδιο του για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν κατατεθεί προς ψήφιση 26 νομοσχέδια, γι’ αυτό τον λόγο και η Βουλή θα μείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ταυτόχρονα με την κοινωνία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα και το κοινοβούλιο με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν μπλοκάρει και το νομοθετικό έργο, πηγαίνοντας πίσω αρκετές από τις αλλαγές που είχαν σχεδιαστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πλέον πως δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο, οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία είναι δυσοίωνες, ενώ η Ε.Ε. σε μία από τις σημαντικότερες κρίσεις που περνά ο πλανήτης φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων αναζητώντας ακόμη τρόπους στήριξης των χωρών που εξακολουθεί να πλήττει ο Κορονοϊός.

Η στήριξη 6,8 δισ. ευρώ και το νέο πακέτο που έρχεται

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Βουλή θα αναφερθεί στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων αλλά και των ανέργων. Μία "βεντάλια" μέτρων που κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, ενώ ιδιαιτέρως σημαντική ήταν και η βοήθεια των οικογενειών με την θέσπιση της άδειας ειδικού σκοπού.

Αρκετά από τα συγκεκριμένα μέτρα θα συνεχιστούν και τον Μάιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέο πακέτο μέτρων στήριξης τα οποία θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο. "O πρωθυπουργός θα περιγράψει το σχέδιο για την επαναλειτουργία της οικονομίας προκειμένου οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να έχουν έναν οδικό χάρτη μπροστά τους για τον Μάϊο και τον Ιούνιο". είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Mega. Παράλληλα στόχος του πρωθυπουργού είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας γεγονός που κατάφερε η κυβέρνηση με την απαγόρευση των απολύσεων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προσπάθειες που εξακολουθεί να καταβάλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει ένα κοινό και αποτελεσματικό σχέδιο για την χρηματοδότηση των πληττόμενων χώρων της Ε.Ε. Ωστόσο δεν θα παραλείψει να μιλήσει και για την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση κάτι που δεν είχε καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των εταίρων στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Ελλάδας πλέον να συμμετέχει ισότιμα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

Κανένα μνημόνιο – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο την είσοδο της χώρας μας σε ένα νέο μνημόνιο, όπως υποστηρίζουν το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως με τα μέτρα που ζητούσαν να ληφθούν η χώρα θα έμπαινε εκ νέου σε περιπέτειες. Παράλληλα θα σημειώσει πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει ορίζοντα τετραετίας, απαντώντας στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που τροφοδοτεί η Κουμουνδούρου. "Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega.

Περεταίρω στήριξη της δημόσιας υγείας

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον Κορονοϊό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην δημόσια υγείας, όπως οι προσλήψεις οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των ΜΕΘ προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της νόσου το Φθινόπωρο.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα