Επιστροφή στα σχολεία: Live οι ανακοινώσεις Κεραμέως

Τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, περίπου 100.000 μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το πράσινο φως για το σταδιακό άνοιγμά τους, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

 Tην σταδιακή επιστροφή στα θρανία θα αναλύσουν σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, που παρουσιάστηκε χθες, Τρίτη, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξέθεσε το πλάνο για την επόμενη μέρα:

  •     Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία και των φροντιστηρίων για την προετοιμασία για τις πανελλαδικές (με ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση).
  •     Στις 18 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά, θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές Γυμνασίου καθώς και Α’ και Β’ Λυκείου και μαζί τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών (ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση).
  •     Δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την 1η Ιουνίου, με ενδεχόμενο λειτουργίας τους να αποφασιστεί στην πορεία.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα