Μάξιμος Σαράφης: Δεν έχω κανένα στοιχείο για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis

Μάξιμος Σαράφης: Δεν έχω κανένα στοιχείο για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis

Ολοκληρώθηκε η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την επωνυμία «Μάξιμος Σαράφης» από μέλη της Προανακριτικής στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο προστατευόμενος μάρτυρας απέδωσε σε πιθανολογήσεις όσα είχα πει στις καταθέσεις του για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novarts, προσθέτοντας ότι δεν έχει κανένα στοιχείο ότι κατέληξαν χρήματα σε πολιτικούς.

Παράλληλα χαρακτήρισε ψευδές το έγγραφο και κατ’ επέκταση τα δημοσιεύματα ότι είχε δώσει κατάθεση και στο FBI.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν δέχθηκε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με κανέναν.

Τέλος υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την εμπλοκή του πρώην στελέχους της Novartis Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση, αλλά αυτή του απάντησε ότι θα το εξετάσει αργότερα.

Κατάθεση με αλλοίωση φωνής και σε άλλο όροφο οι βουλευτές

Με ηχητικά μόνο μέσα και αλλοίωση της φωνής έγινε σύμφωνα με πληροφορίες η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε σύστημα αναμετάδοσης της εικόνας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ενώ είχε απαγορευτεί και η χρήση κινητού από τον μάρτυρα.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας βρίσκονταν στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και στον 14ο τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» δεν προσήλθε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος. Νωρίτερα το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μέχρι να αρθεί το καθεστώς προστασίας.

Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Σημειώνεται πως για τις 20.30 είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της έτερης προστατευόμενης μάρτυρα, Αικατερίνης Κελέση. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: