ΕΛ.ΑΣ.: Ψάχνουμε τον «Σαράφη» και την «Κελέση», αλλά δεν έχουμε τα στοιχεία τους

Χωρίς αποτέλεσμα η αναζήτηση των προστατευόμενων μαρτύρων από την Ελληνική Αστυνομία, αφού σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν υπάρχει καταχωρημένο το όνομά τους και α στοιχεία τους, με αποτέλεσμα η Ελληνική Αστυνομία να μην γνωρίζει ποιους αναζητά και να μην μπορεί να εκτελέσει την εντολή βίαιης προσαγωγής τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της προστασίας των μαρτύρων δεν είχαν αστυνομική συνοδεία ή φρούρηση και δεν τους παρακολουθούσαν.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

«Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ