Εκλογή ΠτΔ: Ποιοι βουλευτές έλειπαν. Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Σακελλαροπούλου

Εκλογή ΠτΔ: Ποιοι βουλευτές έλειπαν. Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Σακελλαροπούλου

Συνολικά 294 βουλευτές ψήφισαν για την εκλογή της νέας προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Από την ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ απουσίαζαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ) και οι βουλευτές: Τρύφων Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνα Αδάμου (ΜέΡΑ2%).

Οι κ.κ. Σαμαράς, Αλεξιάδης και Συρμαλένιος έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι εάν παρίσταντο θα ψήφιζαν την κα Σακελλαροπούλου, ενώ η κα Αδάμου ότι θα ψήφιζε "παρών". Δεν έστειλαν επιστολή οι κκ Μεϊκόπουλος και Ζουράρις.

 

Ο Παυλόπουλος συνεχάρη τηλεφωνικά την Α. Σακελλαροπούλου για την εκλογή της

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια, καθώς και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Νωρίτερα στη διαδικασία που προηγήθηκε στη Βουλή η κ. Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα ΠτΔ στην Ελλάδα καθώς στην Ολομέλεια αναδείχθηκε στο ανώτατο αξίωμα με 261 ψήφους. Συγκεκριμένα Ψήφισαν 294, οι 261 υπέρ της και 33 βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών».

Η μέχρι σήμερα - και έως τις 13 Μαρτίου - πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξελέγη με τη στήριξη τριών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

 

Μητσοτάκης για εκλογή Σακελλαροπούλου: Συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία, στο περιστύλιο της Βουλής.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε επίσης σε όλους τους τόνους πως με την εκλογή τής κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα