Άτυπη συνάντηση με την Τουλουπάκη αποκάλυψε ο Φρουζής στην Προανακριτική

Άτυπη συνάντηση με την Τουλουπάκη αποκάλυψε ο Φρουζής στην Προανακριτική

Στην αποκάλυψη ότι η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον κάλεσε αλλά άτυπα προέβη ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή Προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έχει καταθέσει ακόμα παρά το γεγονός ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και έπειτα από ερωτήσεις βουλευτών αποκάλυψε ότι τον Μάιο του 2018 η κα Τουλουπάκη τον κάλεσε άτυπα.

Εκεί σύμφωνα με κάποιους βουλευτές τον κάλεσε να δώσει στοιχεία για τους δέκα πολιτικούς για να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ο κ. Φρουζής δήλωσε ότι δεν έχει να καταθέσει κάτι σχετικό καθώς δεν έχει δώσει ποτέ ούτε ένα ευρώ σε πολιτικό.

Στο σημείο εκείνο μάλιστα κατά τον κ. Φρουζή ο συνήγορός του ζήτησε από την κα Τουλουπάκη να τους γνωστοποιήσει στοιχεία τα οποία υποστήριζε ότι είχε εις βαρος του, χωρίς όμως να γίνει κάτι τέτοιο.

Κατ' άλλους βουλευτές πάντως ο κ. Φρουζής περιορίστηκε στην άτυπη κλήση από την κα Τουλουπάκη χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για εκείνη τη συνάντηση.

Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή διακόπηκε αργά το βράδυ και αθ συνεχιστεί την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί.

Μόνο ο Σ. Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύριος Λάππας εξήγησε ότι στη συζήτηση για τα διαδικαστικά θα είναι ο μόνος οποίος θα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ υπόλοιποι τέσσερις βουλευτές θα μπουν στην αίθουσα μόλις αρχίσει η ουσιαστική συζήτηση.

Σημειώνεται ότι απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης των Πλεύρη, Κυρανάκη και Κεγκέρογλου ενώ όσον αφορά τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο όλα δείχνουν ότι δεν θα δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση στον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρξει νέος κύκλος έντασης.

Απορρίφθηκε το αίτημα ανάκληση της εξαίρεσης των Τζανακόπουλου και Πολάκη

Η συζήτηση άρχισε με την επιτροπή να επεξεργάζεται το πρώτο αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου  για την ανάκληση της εξαίρεσης των κ.κ Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής.

Δήλωση Τζανακόπουλου:

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί.»

Πολάκης: Εδώ είμαστε...

«Προς βοθροκάναλα και βοθροσάιτ ενταύθα: Μην κάνετε τους πόθους σας "ρεπορτάζ" για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη "απόφαση" εξαίρεσης μας», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Μέσα στην προανακριτική αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο Σπύρος Λάππας από εμάς», προσθέτει ο κ. Πολάκης στην ανάρτηση που έκανε και καταλήγει ως εξής: «Εδώ είμαστε...»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα