Πιερρακάκης: ψηφιακές ταυτότητες από το 2021

Πιερρακάκης: ψηφιακές ταυτότητες από το 2021

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στις νέες ψηφιακές ταυτότητες, δήλωσε πως αυτές «θα είναι έτοιμες μετά τον διαγωνισμό του 2021», ενώ το ίδιο θα ισχύσει και την απλούστευση διαδικασιών όπως π.χ μετά τη γέννηση ενός παιδιού, που θα γίνονται κι αυτές από το 2021 και μετά, ψηφιακά

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» κι αναφερόμενος στη λειτουργία του αριθμού 112, ο αρμόδιος Υπουργός αφού σχολίασε τη δυσλειτουργία των SMS σε συγκεκριμένες εταιρίες κινητών με έξυπνη εφαρμογή, είπε πώς έχει διευθετηθεί ήδη το ζήτημα αυτό καθώς εκείνος ήρθε σε απευθείας επικοινωνία με την εταιρία (apple).

Συμπλήρωσε δε, πως μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα εμπλουτισμένου περιεχόμενου. Όπως είπε, σε περίπτωση ανάγκης θα είναι χρήσιμο το 112 κυρίως για μια μικρή γεωγραφική έκταση όπου σε έκτακτη περίπτωση ενδεχομένως να χρειαστεί εκκένωση.

Όσον αφορά την ακτινοβολία των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα όρια ακτινοβολίας συγκριτικά από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ όπως είπε από τις 16,5 χιλιάδες κεραίες μόλις 4 είχαν κάποια παράβαση του ορίου όπου και πάλι είναι στο χαμηλότερο όριο.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα