Κικίλιας: Ανοικτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των μαθητών κατά της ιλαράς

Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα ακολουθούσε το παράδειγμα της Γερμανίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς στους μαθητές.

«Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου Υγείας «να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Στην ίδια συνέντευξη, μίλησε και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων, λέγοντας συγκεκριμένα: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας. Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».

 

Πηγή: enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ