ΚΚΕ για την τραγωδία με το 5χρονο παιδί στη Μόρια: Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Ως “το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου”, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, τη σημερινή τραγωδία, που συνέβη όταν φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε ένα 5χρονο παιδί, "στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μοριας", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι πραγματικές αιτίες της σημερινής τραγωδίας είναι “οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά" και “είναι το αποτέλεσμα του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών και της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ”.

Όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ, πρέπει εδώ και τώρα "να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος” και προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση "το επόμενο διάστημα θα γίνουμε μάρτυρες κι άλλων τραγικών περιστατικών”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα