Εκλογές 2019: Δεν θα γίνει τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές 2019: Δεν θα γίνει τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Αναβλήθηκε οριστικά η τηλεοπτική «μονομαχία» των πολιτικών αρχηγών για τιςεκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη διακομματική επιτροπή δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή του.

Παρότι τα κόμματα είχαν αρχικά συμφωνήσει για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας την 1η Ιουλίου, ο προγραμματισμός αυτός ανατράπηκε λόγο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, κατά την οποία θα γίνει η επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν τη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε ξανά τη Δευτέρα (24.062019) αλλά κατέληξε σε αδιέξοδο και στην απόφαση να μην γίνει καθόλου debate, αφού τα κόμματα δεν μπορούν να βρουν κοινή ημερομηνία!

Αρχικά είχε συμφωνηθεί το debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα θα γινόταν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου. Τα… σχέδια των κομμάτων, όμως, ήρθε να ανατρέψει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει στις 30 Ιουνίου για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν.

Στο αίτημά του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το ότι οι διαπραγματεύσεις για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν θα… κρατήσουν έως την 1η Ιουλίου και ο πρωθυπουργός δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει για να είναι παρών στο debate.

Μοιραία η μπάλα βρέθηκε (ξανά) στο γήπεδο της διακομματικής Επιτροπής. Στη σημερινή συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η τηλεμαχία να γίνει ακόμη και την 1η Ιουλίου (όπως αρχικά είχε αποφασιστεί) αλλά μετά τις 22:30 το βράδυ ώστε να έχει προλάβει ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε η Νέα Δημοκρατία αλλά όχι και όλα τα άλλα κόμματα.

Σε όλες τις άλλες ημερομηνίες που «έπεσαν» στο τραπέζι, τα κόμματα δεν μπορούσαν να βρουν κοινό τόπο. Η «ελεύθερη» ημερομηνία κάθε πολιτικού αρχηγού «έπεφτε»… πάνω σε «κλεισμένη» ημερομηνία κάποιου άλλου.

Μοιραία, το αδιέξοδο οδήγησε στο οριστικό ναυάγιο. Για την ώρα δεν υπάρχει περίπτωση θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής…

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για debate την 1η Ιουλίου

ΝΔ: Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: